הנשיא האמריקני אומר כי יתכן שאיראן משקרת כשהיא טוענת שאין לה כל קשר לתקיפה בסעודיה. בציוץ שפרסם היום (שני) בטוויטר כותב הנשיא האמריקני: "זוכרים כשאיראן הפילה מל"ט, ואמרה שזה היה במרחב האווירי" שלה, כאשר למעשה, הוא לא היה קרוב אפילו לאיראן. הם דבקו חזק בסיפור ההוא, מתוך ידיעה שמדובר בשקר גדול מאוד. כעת הם אומרים כי לא היה להם שום קשר למתקפה על סעודיה. עוד נראה".
בתוך כך, מזכיר האנרגיה האמריקני, ריק פרי, התבטא בחריפות נגד איראן והאישם אותה באחריות למתקפת הטילים והרחפנים על תעשיית הנפט הסעודית, שגרמה נזק חמור לכלכלתה של המדינה.
פרי כתב בגילוי דעת מטעם משרד האנרגיה כי: "ארצות הברית מגנה בחריפות את את המתקפה האיראנית על ערב הסעודית ואנו קוראים ליתר אומות העולם לפעול כמונו. ההתנהגות הזו איננה מתקבלת על הדעת. אי אפשר לעבור לסדר היום על ההתנהגות הזו והאיראנים צריכים לשאת באחריות על המתקפה. אל תטעו, מדובר במתקפה על הכלכלה הבינלאומית ושוק האנגריה הבינלאומי".
עוד בנושא:
טראמפ: "ריאלי שאפגש עם רוחאני בשבועות הקרובים"
רוחאני מאיים: "נחזור לייצר צנטריפוגות"
"לא נקיים שיחות אם הסנקציות לא יוסרו"
"אין ברירה אלא לדבר”: סיבוב הפרסה הדיפלומטי של איראן מול האמריקנים נחשף
"למרות מאמציה הנואלים של איראן, אנו משוכנעים כי שוק האנרגיה יציב ויגיב באופן חיובי. הנשיא טראמפ הורה על שחרור של עתודות נפט מהמאגרים הלאומיים אם יהיה צורך בכך, והמשרד של יעומד בהכן לפעול בהתאם אם יידרש", הוסיף פרי.
נזקי מתקפת המל"טים על תעשיית הנפט בסעודיה // צילום: איי.פי
מי שהתקשר להביע בפני הסעודים את זעמו על המתקפה הוא נסיך הכתר של אבו-דאבי, שייח מוחמד בין זייד אל-נהיאן. הוא שוחח עם מקבילו הסעודי מוחמד בין סלמאן ואמר לו: "המתקפה הזו סיכנה את אספקת הנפט העולמית".
ראש ממשלת עיראק, עדל עבדול מהאדי, טען בפני כל התקשורת בארצו כי במהלך שיחה עם מזכיר מהידנה האמריקני, מייק פומנפו, אמר לו מזכיר המדינה האמריקני כי המודיעין שיש בידי ארצו מאשר את טענות העיראקים כי הירי לעבר סעודיה לא בוצע משטחה של עיראק.
ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון אמר כי: "מדובר בהפרה חסרת אחריות של החוק הבינלאומי". ג'ונסון הוסיף כי "זו היתה מתקפה בעלת השלכות קשות על אספקת הנפט העולמית". לדבריו, "אנחנו חייבים להשיב במסר בינלאומי ברור".
זינוק במחירי הנפט
בתוך כך, המתקפה הובילה לזינוק חריג במחירי הנפט – בשיעור של יותר מעשרה אחוזים. נפט מסוג "ווסט טקסס אינטרמדייט" עלה בשיעור 10.68% ל-60.71 דולר ואילו ברנט זינק ב-11.77% ל-67.31 דולר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו