סימנט תוקפת את דני טל: "החלטתו אינה נובעת משיקולים ענייניים"

הליך בחינה מחדש של היטל היצף על יבוא מלט: היבואנית הגדולה בישראל זועמת על החלטת הממונה על היטלי סחר • "מתעלם שנשר נותרה מונופול בתחום"

מפעל נשר // צילומים: דודו גרינשפן

חברת סימנט, יבואנית המלט הגדולה בישראל, תוקפת בחריפות את דני טל, הממונה על היטלי סחר במשרד הכלכלה, על החלטתו לפתוח בהליך בחינה מחדש של היטל היצף על יבוא מלט. 

"החלטתך אינה נובעת משיקול דעת ענייני, המסתמך על תשתית עובדתית עדכנית של שינויים בשוק", מאשימה סימנט במכתב ששיגרה לטל וליועצים המשפטיים של משרדי הכלכלה והאוצר. 

בסימנט טוענים כי טל מתעלם מכך שנשר נותרה מונופול בתחום המלט, כמו גם מיבוא מאסיבי של מלט מקפריסין ומירדן. בסימנט מוסיפים כי הממונה במשרד הכלכלה "מנצל את תקופת הבחירות לביצוע מחטף שישרת את המונופול (נשר) ויגרום לעליית מחירים, בניגוד מוחלט לעמדת ממשלת ישראל ושרי הכלכלה והאוצר". 

לאחרונה פורסם ב"ישראל היום" כי שר הכלכלה אלי כהן, מי שמחזיק בסמכות הסופית לאשר היטל היצף, מתנגד עקרונית למהלך, אך קיים סיכוי סביר כי כהן לא יהיה האיש שיכריע בסוגיה אלא שר הכלכלה בממשלה הבאה.

לא מתרגשים

ממשרד הכלכלה נמסר: "משרד הכלכלה והתעשייה אינו מתרגש מלחצים תקשורתיים של גורמים אינטרסנטיים, וזאת עוד בטרם הגיעה פנייתם של גורמים אלו למשרד. מינהל היבוא יבצע בדיקה מקצועית ויגיש המלצותיו, כשלעיניו טובת המשק והציבור בלבד".

ממשרד האוצר נמסר כי "הפנייה התקבלה, והנושא נמצא בבחינה על ידי הגורמים הרלוונטיים".

מחברת נשר נמסר: "יש מי שיש לו אינטרס להטעות ביודעין את הציבור הישראלי ואינו בוחל באמצעים. החלפת כושר הייצור המקומי ביבוא מזדמן מטורקיה פוגעת אנושות במשק הישראלי ובתעשייה שהיא מהיעילות והמתקדמות בעולם. יש הבדל בין תעשיית עוגן בישראל, שמעסיקה אלפי עובדים ומייצרת הכנסות ממסים ומארנונה למדינה, לבין מי שמייבא עודפי ייצור זמניים.

לא ייתכן שחברת סימנט שמציפה את השוק הישראלי בעודפי ייצור של מדינות במשבר כלכלי, בניגוד מוחלט לחוקי הסחר הבינלאומיים, עוד תטיף מוסר בזמן שהיא מייצרת משרות בטורקיה ומביאה לפיטורים בישראל".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר