מצרים: 20 הרוגים בפיצוץ כלי רכב בקהיר

על פי כלי תקשורת ערביים, מכונית נשאה מטען נפץ מאולתר והתנגשה בשלושה כלי רכב, מה שהוביל לפיצוץ בסמוך למכון רפואי • נתניהו: "עומדים לצד העם המצרי במאבקו נגד הטרור" • במצרים מאשימים את תנועת האחים המוסלמים, שתמכה בארגון האחראי לפיגוע

זירת הפיגוע בקהיר // צילום: מתוך טוויטר // זירת הפיגוע בקהיר // צילום: מתוך טוויטר ,
זירת הפיגוע בקהיר // צילום: מתוך טוויטר // זירת הפיגוע בקהיר // צילום: מתוך טוויטר

נשיא מצרים, עבד אל-פתח א-סיסי, תיאר היום את הפיצוץ שאירע אמש (ראשון) בסמוך למכון האונקולוגי בקהיר, בתור "פעולת טרור פחדנית", כך על פי דיווח בסוכנות הידיעות "רויטרס". לפי הרשויות, הפיצוץ נגרם ממטען נפץ מאולתר במכונית, שהתנגשה בשלושה כלי רכב ברחוב הסמוך לנהר הנילוס.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 2:04
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 2:04
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
    • default, selected

    גם משרד הפנים במצרים הגדיר הערב את הפיצוץ, שבו נהרגו 20 בני אדם ונפצעו 47 אחרים כאירוע טרור. במשרד הפנים הטילו את האחריות על קבוצה הנתמכת על ידי האחים המוסלמים.

    לפי ממצאי החקירה הראשוניים, נהג המכונית היה אמור להעביר חומרי נפץ ליעד מסוים, לצורך פעילות טרור. כמו כן, דווח כי מדובר בארגון הטרור "חסאם" ושהרכב נגנב ממחוז אל-מנופיה, לצורך פיגוע במטה האבטחה של העיר גיזה, חלק ממטרופולין קהיר והיכן שנמצאות הפירמידות. 

    מוקדם יותר, מסרו במשרד הפנים כי אותה מכונית נסעה במהירות כנגד כיוון התנועה ברחוב קורנישה אל-ניל, והתנגשה בשלושה כלי רכב, מה שהוביל לפיצוץ.  על פי שר הבריאות המצרי, כ-54 חולים המטופלים במכון הרפואי, פונו למרכז אחר בעקבות האירוע. 

    ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב לאירוע ואמר: "ביממה האחרונה היינו עדים לפיצוץ מכונית תופת שבוצע על ידי טרוריסטים בסמוך לבית חולים בלב קהיר. במתקפה נרצחו 20 אזרחים מצרים חפים מפשע ועשרות נפצעו. אנו שולחים את תנחומינו הכנים למשפחות הקורבנות ומאחלים החלמה מהירה לפצועים. אנו עומדים לצד העם המצרי במאבקו נגד הטרור". ארצות הברית וסעודיה, גינו גם כן את אירוע הטרור ושלחו תנחומים לעם המצרי. 

    מאוחר יותר צייץ נשיא מצרים א-סיסי בחשבון הטוויטר שלו: "מה יותר יפה מהסולידריות במאבק נגד הטרור. אני רואה את המחויבות של כל אחד מאחינו הערבים ובני ארצנו לקדם מה שהם יכולים נגד פשעי הטרור האכזרי שזורע הרס. זו הוכחה לאמת גדולה החקוקה בנו כערבים וכמצרים - לעמוד יחד נגד הטרור". 

    בהכנת הידיעה השתתף אריאל כהנא

     

    טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

    כדאי להכיר