עליית מדרגה ב"מלחמת המכליות": שר החוץ הבריטי ג'רמי האנט הודיע היום (שני) כי בריטניה תוביל הקמת כוח משימה ימי אשר יבטיח מעבר חופשי של אניות במיצרי הורמוז שבמפרץ הפרסי. זאת כתגובה לתפיסת המכלית הבריטית בשבוע שעבר על ידי איראן, ש- 23 אנשי הצוות שלה עדיין מוחזקים בשבי.
האנט הוסיף וכינה את ההשתלטות על המכלית כ"מעשה של פיראטיות מדינתית": "תחת החוק הבינלאומי לאיראן לא הייתה שום זכות לחסום את מעבר האניה – ובטח שלא לנחות על סיפונה", אמר האנט בנאום מול הפרלמנט הבריטי, "לפיכך מדובר במקרה של 'פיראטיות מדינתית'".
האנט אמר עוד כי כוח המשימה הימי, שיהיה בהנהגה אירופאית, יבטיח מעבר חופשי הן של אנשי צוות והן של סחורות. עוד אמר כי ידון עם ארה"ב כיצד הצעתו להקים את כוח המשימה המדובר תשתלב עם היוזמות האמריקניות לטיפול באיום האיראני על השייט במפרץ.
כאמצעי בטיחות נוסף, ציין האנט כי מעתה תינתן הנחייה לכל האניות הנושאות דגל בריטי לתת התראה לממשלה מראש על כוותן לעבור במיצרי הורמוז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו