תיעוד ראשון: צוות המכלית בשבי האיראני

23 אנשי הצוות, המוחזקים על ידי איראן מהשבוע שעבר, תועדו מבשלים ויושבים לאכול • לא ברור מתי ישוחררו מהשבי

המכלית הבריטית // צילום: רויטרס

תיעוד ראשון מהמכלית בשבי האיראני: בסרטון שהתפרסם היום (שני) נחשפו תמונות ראשונות של 23 אנשי צוות המכלית הבריטית שנתפסה בשבוע שעבר על ידי כוחות הביטחון האיראניים במיצרי הורמוז. בסרטון נראים אנשי הצוות, הכולל הודים, לטווים, רוסים ופיליפינים, כשהם ישובים סביב שולחן באווירה הנראית רגועה ונינוחה יחסית. בהמשך הסרטון תועד אחד מאנשי הצוות מבשל אוכל במטבח על סיפון האונייה.  

 

צילום: סקיי ניוז | צילום: סקיי ניוז

 

לפני יומיים פרסמה איראן את תיעוד ההשתלטות הדרמטית על מכלית הנפט הבריטית במפרץ. בסרטון נראה מסוק איראני טס בסמוך למכלית וממנו משתלשלים בזה אחר זה באמצעות חבלים חיילים איראנים ונוחתים על סיפונה של הספינה. 

 

 

שר החוץ האיראני הצדיק בשבוע שעבר את ההשתלטות ואמר כי איראן היא זו שאחראית על החוק ועל בטחון כלי השיט במיצרי הורמוז. שלא כמו הפעולה הפיראטיות במיצרי גיברלטר (תפיסת המכלית האיראנית שהייתה בדרכה לסוריה על ידי הבריטים), הפעולה שלנו במפרץ הפרסי נועדה לקיים את הכללים הימיים הבינלאומיים", כתב מוחמד זריף בטוויטר. "כפי שאמרתי בניו יורק - איראן היא האחראית לביטחון המפרץ הפרסי ומצרי הורמוז. בריטניה חייבת להפסיק להיות כלי משחק בטרור הכלכלי של ארה"ב". מנגד, בריטניה טוענת כי המכלית שטה במים בינלאומיים וכי ההשתלטות של הכוחות האיראניים מנוגדת לחוק. 

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר