בתקופה שבה יש מי שטוען שיש "לנרמל", לתקן או להמיר את קהילת הלהט"ב, יש גם מי שעושה בדיוק את ההפך, מתגרה ומאתגר את הגבולות המקובלים בכל הנוגע למגדר, והוא בכלל סטרייט למהדרין. רק לפני כשנה הפסיק להתחשב בדעתם של אחרים בנוגע לתחביביו הלא שגרתיים, אך בתור נער סטרייט שמתעניין מאוד באיפור, היה לו קשה בהרבה למצוא את מקומו בעולם.
• זה נכון: שני גולדשטיין ועדי כרמלי בזוגיות
• טיפולי המרה: מה אתם הייתם עושים?
• הסיקור המלא: עומר אדם בפארק הירקון
• תכירו: החברה החדשה של בן-אל תבורי
"נולדתי וגדלתי בתל אביב כנער הטרוסקסואלי, בסביבה מאוד הטרוסקסואלית", אומר דני אחירון בן ה-31, נשוי לדנה. "בתור נער הייתי הולך בתוך שני שבילים מקבילים. האחד - סופר סטרייט, סקייטבורד, מטאל ורוק, גבר-גבר, כביכול; מצד שני - נמשך לאיפור, מה שלא העזתי לומר בקול רם, מקסימום הייתי מורח עיפרון שחור בעיניים כסימן למרד נעורים, משחק במחשב, מקשיב למוזיקה מוזרה, לא מקובל בשום צורה ומבולבל. לא הייתי איזה תלמיד מצטיין, הייתי מצייר בשיעורים במקום ללמוד בגלל בעיות קשב וריכוז שהיום יש להם שם ופתרונות. הייתי ווירדו".
"המנ"כל שלי בעבודה בא אלי ואמר לי 'דני - לא ידעתי שאתה כזה יצירתי'". דני אחירון // צילום: רון-אל עזר
במשך שנים אחירון התבייש במי שהוא ובמה שהוא אוהב לעשות. "מאוד רציתי להיות חשוף, כן עם עצמי ועם העולם, אבל למרות שניסיתי, אף לא הייתי מסוגל להגיד אפילו את המילה 'איפור' בקול רם" הוא מספר. "ברגע שהבנתי שאני אוהב את זה והתחלתי לעשות את האמנות שלי, מצד אחד הייתי מתרגש ומשתחרר ומצד שני הייתי מתבייש נורא".
איך אתה מגדיר את עצמך כיום?
"אני סטרייט, נשוי לאישה, אבל אם נכנס עמוק יותר, אפשר להגיד אותי כג'נדרקוויר - אני לובש בגדי נשים, מופיע כאישה, אני הולך בין הטיפות, האומנות שלי היא לא סטרייטית בעליל. מה שאני עושה - לא עושה גבר סטרייט על פי ההגדרה. אבל אם כבר מגדר - אני חושב שאני מנסה לא להגדיר את עצמי באופן הזה. פעם הייתי מרגיש רע עם עצמי על זה, כי אני מאוד מרובע, חנון אמיתי שמפחד מהסביבה, כל החיים חששתי להיחשף בתור מי שאני. ואז, מתישהו לקראת יומולדת שלושים שלי, הייתה לי שיחה עם ידידה והיא שאלה 'למה כל כך אכפת לך?' ופתאום נפל לי האסימון - למה באמת כל כך אכפת לי? מאז פחות מעסיק אותי מה אנשים חושבים עלי ואיך אני נראה לאנשים אחרים. זה שיחרר אצלי משהו במחשבה".
"אני סטרייט, נשוי לאישה, אבל אם נכנס עמוק יותר, אפשר להגיד אותי כג'נדרקוויר" // צילום: רון-אל עזר
על אף חזותו על הבמה, ביומיום אחירון הוא "הכי מיינסטרים שיש", כפי שהוא מעיד על עצמו. "אני עובד בחברת תוכנה, הייטק. שומר את עצמי לעצמי, אבל לפעמים יש הפתעות. למשל, אני ודנה עשינו אייטם לפורים שנחשפו אליו המון אנשים, כולל אנשים שמכירים אותי. לא היה ברור לי מראש מה תהיה התגובה אבל מבחינתי זה היה הזמן שלי. ואז המנ"כל שלי בעבודה בא אלי ואמר לי 'דני - לא ידעתי שאתה כזה יצירתי'. זה היה מפתיע, אבל גם משמח כי אנשים הגיבו לזה יחסית מגניב.
"אז כן, אני החנון הזה מההייטק, שלהנאתו גם עושה עבודות איפור ודראג. אני נמשך לנשים, אני נשוי לאישה מהממת, אבל אני כל כך שונה בתוך הדפוס של המגדר, שאני עדיין מפתיע אנשים סביבי. גם בקהילת הדראג לא יודעים איך לאכול אותי, זאת הסיבה שאני לא מופיע הרבה".
איך פונים אליך?
"פונים אלי גם בזכר וגם בנקבה. זה לא משנה לי, ובאיזשהו מקום אני חושב שלעשות אפליה מתקנת ולפנות לגברים בנקבה זה דבר יפה, כי העולם גם ככה שוביניסטי בטירוף ואם אפשר זה לא פוגע לי באגו. ביני לבין חברים שלי אני מדבר בזכר כי ככה הם רגילים ואני גם לא כל כך נשי. אני לא מייחס לזה הרבה חשיבות.
"הקהילה תמיד הייתה חלק מחיי, החבר הכי טוב שלי גיי, דרך היציאות והחשיפה להופעות דראג, הבנתי שיש לי מקום, שכל מה שאני עושה בסתר - אני יכול לעשות פה. על במה. התחלנו יותר לצאת, מוגזמים ולבושים, ועם הזמן מצאתי שאני פשוט מרגיש יותר ויותר בנוח".
"פונים אלי גם בזכר וגם בנקבה. זה לא משנה לי" // צילום: רון-אל עזר
מקבלים אותך בקלות?
"אחרי שהתחלתי להוציא את זה החוצה, שהעזתי להעלות דברים לפייסבוק, פתאום אנשים מפרגנים לי וזה פשוט כיף. פתאום נולדתי מחדש, אפילו מול המשפחה שלי. הם קיבלו את זה באהבה, היה להם מוזר וגם לי, אבל הם לגמרי איתי. וכן, היו את אלה שהתרחקו ונעלמו, בעיקר אנשים סטרייטים. אני יכול להבין, זה מוזר לאנשים. הטשטוש הזה בין הגבולות הברורים מבהיל אנשים. אני לא כאן ולא שם. אני לא מעולם הדראג בצורה הקלאסית, ומצד שני בגלל מה שאני עושה, גם החברים הסטרייטים שלי לא תמיד יודעים איך לאכול את זה. אז אני בין העולמות".
לאחירון יש גם מה להגיד על נושא טיפולי ההמרה שעלה לכותרות לאחרונה בגלל אמירתו השנויה במחלוקת של הרב פרץ. "אני חושב שעצם זה ששר חינוך במדינת ישראל מנצל את הבמה החשובה שניתנה לו בשביל להוקיע אוכלוסייה שלמה זו תעודת עניות לממשלה ולנו", הוא קובע. "מקווה שהרב פרץ הבין את הטעות שעשה ושישתמש בפלטפורמה הזאת על מנת להפיץ אהבה, אחדות וסובלנות בימים לא פשוטים אלו. בפן האישי אני תומך בזכותו של כל אחד להיות מי שהוא מרגיש וחושב שגם אם מדינת ישראל היהודית לא ערוכה כיום לתת לקהילה הלה"טבית את הזכויות שמגיעות לה, עדיין אפשר להראות סולידריות ולהימנע מאמירות מהסוג הזה. אין פה קשר לפלורליזם שכן זו אמירה שמעוררת שנאה כלפי אוכלוסייה שלמה ושוללת את קיומה.
"אגב סולידריות, ביום ראשון הקרוב (28 ביולי, ר"י) אצעד עם הקהילה הטרנסית בתל אביב למען שיווין זכויות. אני מזמין את כל מי שחופש ביטוי וחופש הפרט חשובים לו, לבוא ולתמוך".
אחירון הוא אחד מחמישה אנשים, גברים ונשים המוגדרים כקווירים, שהסכימו להיחשף לקהל הרחב במסגרת תערוכה חדשה בשם Me שתוצג במכון הטכנולוגי חולון (כניסה חינם לקהל הרחב, החל מה-25.7 למשך שבוע), פרויקט הגמר של הסטודנטית רון-אל עזר, בת ה-26. "במהלך המסע שלי הכרתי חמישה אנשים מרתקים שחשפו בפני את הסיפור האישי שלהם. דרך ההגדרות, תתי ההגדרות ופריצת הגבולות המוכרים לנו של גבר/אישה, מצאתי מכנה משותף משנה תודעה. זכיתי לקבל הצצה לעולם אישי ואינטימי דרך ההתייחסות שלהם לאופנה. התגליות, ההתמודדויות שלהם והשאלות שעלו בעבודה עמם גרמו לי לחשוב מחדש על אופנה מגדר".
עוד הצטלמו עבור הפרויקט הדראגיסט תומר ורסאצ'ה (21), שירלי צ'רלי קליינמן (35) – טרנס לא בינארי, מעצבת אופנת היוניסקס לירון מר מר (31), ועומרי דוד בן אבי (28), שהיה בתרדמת במשך חודשיים ואיבד את הזיכרון שלו לפני ארבע שנים.
• גננת מתעללת: מה אתם הייתם עושים?
• "הרגתם אותי": מייקל לואיס מגיב לסערה שיצר
• הכבאים: לא נשתף פעולה עם ליהיא גרינר
• רוצים להשאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו