הכחשה ברפובליקה האסלאמית: דובר בצבא האיראני מסר הבוקר (שישי) כי כל המל"טים של המדינה שבו בשלום לבסיסיהם - כך על פי סוכנות הידיעות "תסנים". גם סגן שר החוץ האיראני טען כי טהרן לא איבדה אף מל"ט במצר הורמוז או בכל מקום אחר.
עוד טען סגן שר החוץ האיראני, עבאס עיראקג'י, כי ייתכן שהספינה האמריקנית הפילה בטעות מל"ט של ארצות הברית. הכחשות אלה מצטרפות לדבריו של שר החוץ האיראני, מוחמד ג'וואד זריף, שטען אמש כי לאיראנים אין כל מידע על מל"ט שאבד.
צילום ארכיון
אתמול אמר נשיא ארצות, דונלד טראמפ, כי כוחות אמריקניים יירטו מל"ט איראני במצר הורמוז, שהתקרב למרחק של 900 מטרים מספינת קרב אמריקנית באזור.
"הספינה נקטה צעד הגנתי נגד כלי הטיס שהיה קרוב מאוד, כ-900 מטרים. אחרי שהוא התעלם מקריאות חוזרות ונשנות להסיט את מסלולו וסיכן את הספינה ואת צוותה, הוא הושמד מיידית", אמר טראמפ.
"זו רק הפרובוקציה האחרונה של איראן מיני רבות", הוסיף הנשיא האמריקני והדגיש כי ארצו תשמור על זכותה להגן על המתקנים והאינטרסים שלה במזרח התיכון. כמו כן, קרא טראמפ לכל האומות לשתף פעולה עם ארצות הברית כדי להגן על הספינות במפרץ הפרסי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו