מציאה ב־75 מיליון יורו: מתייס דה ליכט חתם ביובנטוס

במה שנראה כמו "כסף קטן", יובנטוס חיזקה עצמה בבלם מתיאס דה ליכט (20) • היא הקדימה יריבות גדולות ועשירות, כחלק מתוכניתה להרחיב את שוק האוהדים ברחבי העולם • והכל אחרי שיחה קצרה בין ההולנדי הצעיר לכריסטיאנו רונאלדו

צילום: האתר הרשמי של יובה // דה ליכט. חגיגה לאוהדים

בדיוק שנה ושבוע אחרי שהכריזה על ההחתמה הגדולה של קיץ 2018, זאת של כריסטיאנו רונאלדו, יובנטוס אישרה אמש את מה שהיא לבטח אחת ההחתמות הגדולות של קיץ 2019. מתיאס דה ליכט, שרק בחודש הבא יחגוג יומולדת 20, עבר בדיקות רפואיות וחתם הבוקר (חמישי) במדי הגברת הזקנה תמורת 75 מיליון יורו. 

אחרי שבועות ארוכים של משא ומתן, הקדימה יובה שורה של מועדוני פאר אירופיים שרדפו גם הם אחרי בלם העתיד של נבחרת הולנד, ובסופו של דבר קיבלה אותו בסכום שנראה כמו מציאה חסרת תקדים. רק 20 מיליון יורו יותר מאשר מגינה החדש של מנצ'סטר יונייטד, ארון ואן ביסאקה, ולפי הדיווחים פחות מאשר הבלם המיועד של השדים האדומים, הארי מגווייר.

אז איך הגברת הזקנה הצליחה לתפוס את הבלם הצעיר לפני כולם, ובמחיר טוב כל כך? לכריסטיאנו רונאלדו יש חלק גדול בכך. "לא הבנתי מה הוא אמר לי בהתחלה, הייתי קצת בשוק אז חייכתי ולא אמרתי כלום", תיאר דה ליכט לתקשורת בארצו את השיחה שקיים עם הכוכב הפורטוגלי בסיום המפגש בין הנבחרות בליגת האומות. 

האמת היא שלא נאמר שם הרבה מלבד הזמנה של CR7 להצטרף ליובנטוס, וזה הספיק כדי לעשות רושם גדול על דה ליכט. בכל זאת, מדובר בשחקן שהעריץ את הפורטוגלי בצעירותו ואף סיפר בראיון שתמיד רצה להיות רונאלדו כששיחק עם חברים בשכונה. "חולצת הכדורגל הראשונה שלי היתה שלו מהתקופה שבה שיחק ביונייטד".

שיתוף הפעולה עם הכוכב הפורטוגלי הוא סיבה אחת לבחירה בטורינו, אך כמובן שלא הסיבה היחידה. לפי הדיווחים, הייתה לדה ליכט האפשרות לבחור בברצלונה של ליאו מסי וחברו פרנקי דה יונג, ב־פ.ס.ז' עם קיליאן אמבאפה ואפילו באחת הקבוצות של מנצ'סטר. 

דה ליכט ורונאלדו במפגש ליגת האלופות בעונה שעברה // צילומים: אי.אף.פי

בכל מקום שהיה בוחר, היה זוכה לרקוד עם כוכבים. אם כן, מה שנתן ליובה יתרון נוסף היה הפן הכלכלי. בעזרת מינו ראיולה, סוכן העל שעשה בעבר לא מעט עסקים עם אלופת איטליה, ההולנדי הצליח לזכות בחוזה חלומי שיהפוך אותו, עם 12 מיליון יורו לעונה, לשחקן הכדורגל השני הכי מרוויח באיטליה אחרי רונאלדו, כמובן. ברצלונה והקבוצות ממנצ'סטר לא היו מסוגלות לעמוד בסכומים כאלה, ו־פ.ס.ז' הרימה ידיים במאבק.

ויש גם את העניין המקצועי, זה שבעידן המודרני והקפיטליסטי מגיע קצת אחרי החישובים הכלכליים ועמלות הסוכן הגבוהות. ובמקרה של דה ליכט ליובנטוס, יש רושם שמדובר בבחירה נכונה, שעשויה להועיל לקריירה האישית של השחקן וכמובן שלהצלחה של הקבוצה. כי אף שהתדמית של איטליה כאומת ההגנה נשחקה מעט בשנים האחרונות, ההולנדי הצעיר מגיע למקום שיכול למנף לו את הקריירה כבלם העתיד של הכדורגל העולמי. 

בטורינו הוא יזכה ללמוד מג'יורג'יו קייליני ולאונרדו בונוצ'י, שניים מהבלמים הטובים בעולם, כשגם ג'יאנלואיג'י בופון ייתן כתף כשצריך. 

מיתוג מקצועי

יובה, מצידה, מקבלת בלם מוכח וצעיר, שכבר שיחק ברמות הגבוהות ביותר ואפילו הדיח את יובה מליגת האלופות בשנה שעברה. כמו עם רונאלדו, גם במקרה של ההולנדי יובנטוס התנהלה בגישת "אם אתה לא יכול לנצח אותם, תרכוש אותם". "אין לי ספק שהוא יסתדר פה", אמר בביטחון סוכנו ראיולה והוסיף, "יש לו את המנטליות של פאבל נדבד ואת השאפתנות של זלאטן". מילים שיובנטוס אוהבת לשמוע.

סארי באימון. מסוגל לייצר כדורגל שובה עין // צילום: האתר הרשמי של יובה

אבל מעל הכל, נדמה שדה ליכט הוא עוד חתיכה, גדולה מאוד, בפאזל שבונה יובנטוס החדשה. כחלק מהרצון למשוך קהל חדש ולפרוץ לשווקים חדשים, הגברת הזקנה עשתה בשנים האחרונות מהלכים שונים ומגוונים. מיתוג מחדש, לוגו חדש ומדים חדשים - הכל כדי להציג כלפי חוץ תדמית חדשה. יובה רוצה להיות לא רק קבוצה מנצחת, אלא גם מועדון אטרקטיבי, עדכני וגלובלי. כריסטיאנו רונאלדו היה צעד גדול בכיוון, והקיץ הנוכחי רק מחדד את התחושה. 

מאוריציו סארי, על אף היותו מאמן מיושן לכאורה, הוכיח בנאפולי וברגעים מסוימים בצ'לסי שהוא מסוגל לייצר כדורגל שובה עין. חוץ ממנו הגיעו בעסקאות מבריקות ארון ראמזי ואדריאן ראביו בהעברה חופשית, וכאמור דה ליכט במה שנראה כרגע כמו מחיר מציאה. הבלם ההולנדי לא רק מחזק את יובנטוס מקצועית, הוא גם משרת את הרעיון שמנחה אותה לקראת העונה החדשה.   

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר