מרכז הסרטן הגדול בישראל יוצא לדרך: בית החולים איכילוב החל בהקמת בית חולים ייעודי לטיפול בסרטן, הכולל את כל שלבי הטיפול במחלה. הבינוי יחל תוך שנה והשלב הראשון של המבנה צפוי להיות מושלם תוך שלוש שנים.
המרכז יספק לחולי הסרטן את כל הטיפולים תחת קורת גג אחת ויכלול מכונים כמו מכון ריאות ומכון שד, לצד מרכז מתקדם לטיפולי קרינה, מרכז דימות, אבחון גנטי, בדגש על אונקולוגיה ורפואה מותאמת אישית, מרכז לאבחון מהיר, וגולת הכותרת - מרכז לרווחת ושיקום מחלימים מסרטן. המרכז יכלול גם את המחלקה להמטו־אונקולוגיה ילדים, הממוקמת כיום בנפרד בבית החולים לילדים דנה שבאיכילוב. במרכז יהיה גם מלון לטובת משפחות המטופלים ויינתנו טיפולים פליאטיביים לשיפור איכות החיים של חולים סופניים.
דגש רב יושם על מחקר - הן מחקר בסיסי והן מחקרים בשיטות מתקדמות, כדוגמת טיפולים בהנדסה גנטית שיוצעו למטופלים. שירות ייחודי נוסף יהיה מרכז ארצי לאבחון מהיר, שיחסוך מהחולים האונקולוגיים הגעה למיון, ומתן מענה לבעיותיהם עם כוח אדם ייעודי. נוסף על כך יציע המרכז שירות של חוות דעת שנייה, כאשר במקום להתרוצץ בין רופאים שונים, בית החולים יביא את המומחה השני לצורך מתן חוות הדעת.
כמו כן, באיכילוב הגישו מועמדות במכרז של משרד הבריאות להקמת המרכז הלאומי הראשון לרפואת פרוטונים - טיפול רדיותרפי ממוקד, המאפשר להקרין את הגידול עצמו מבלי לפגוע ברקמה שסביבו ועם פחות תופעות לוואי.
המרכז החדש ישתרע על שטח של 40 אלף מ"ר ויהיה הגדול מסוגו בארץ - גדול פי ארבעה משטח המכון האונקולוגי באיכילוב כיום. הוא ייבנה כמגדל נפרד בשטח בית החולים. עלות הקמת המרכז צפויה להגיע ל־150-100 מיליון דולר, רובם מתרומות.
"לא מדובר רק בשינוי מבני, אלא בשינוי תהליכי. מרגע האבחון והקליטה ועד לשיקום, חולי הסרטן יקבלו טיפול במסגרת אחת שהיא ממוקדת במחלתם", אומר פרופ' רוני גמזו, מנכ"ל איכילוב, שמציין כי מספר חולי הסרטן המטופלים בבית החולים עולה ב־10% מדי שנה. "אנחנו מבינים כיום שהטיפול צריך לשלב גם את הרווחה והשיקום וגם את תהליך ההחלמה. אנחנו מאמינים שהמרכז הזה יהיה מודל לחיקוי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו