מסתמן: מכללת תל־חי תשתתף במיזם הפודטק

מכללת תל חי ומיג"ל הם הזוכים המסתמנים במכרז להפעל מכון מחקר וחדשנות מזון בשווי של 20 מיליון שקלים • מדובר בשלב השני של התוכנית, שיוכרז סופית בימים הקרובים

מכללת תל חי (ארכיון), צילום: אייל מרגולין, ג'יני

מכללת תל־חי ומיג"ל (מרכז ידע גליל עליון, מכון מדעי למחקר הממוקם בקריית שמונה) הם הזוכים המסתמנים במכרז להפעלת מכון מחקר וחדשנות מזון בתחום הפודטק בשווי של 20 מיליון שקלים. כך עולה ממידע שהגיע ל"ישראל היום". 

בימים הקרובים צפויה להתפרסם ההחלטה, שהיא למעשה השלב השני ביישום התוכנית, להקים את חממת טכנולוגיית חדשנות המזון בקריית שמונה. השלב הראשון בתהליך הפודטק יצא לדרך בחודש שעבר, כשפורסם כי קונסורציום של תנובה, טמפו וקרן פיניסטר האמריקנית זכה במכרז להפעלת החממה. השלב השני הוא פרסום הזוכים במכרז להפעלת מכון מחקר מזון, שנחשב בעיני רבים לליבה של "הדבר הבא" בפודטק - המזון הבריא. 

השלב השלישי ייצא לדרך בחודש הבא - מכרז להקמת קריית הפודטק, מתחם גדול שבו יופעל כל המיזם בעיר הנמצאת באצבע הגליל.

הסטודנטים הלומדים במקצועות המחקר במכללת תל־חי ישולבו בתעשיית הפודטק. משרד הכלכלה והתעשייה מבקש לבנות בגליל "מערכת אקולוגית", שתתמוך בגיוון התעסוקתי באזור ותהיה מוקד משיכה לכוח אדם איכותי. 

עם פרסום הזכייה אמר בהתרגשות ג'ון מדבד, מנכ"ל קרן אוור קראוד, ל"ישראל היום" כי "תחום המזון מגלגל כיום 12 טריליון דולרים בעולם וכ־10% מהתוצר העולמי".

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן אמר ל"ישראל היום": "זיהינו יתרון מובהק של ישראל בתחום החדשנות ורצינו לחזק את הפריפריה באמצעותו. אנחנו יכולים להפוך את ישראל למעצמה גם בתחום טכנולוגיית המזון".

סך כל ההשקעה הממשלתית במיזם עומד על כ־120 מיליון שקלים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר