משרד הבריאות החליט כבר לפני למעלה משנתיים על הצטרפות למדינות המסמנות מוצרי מזון כבריאים וכמסכני בריאות. כעת, אחרי מספר דחיות, המשרד מקדם את השלב הראשון בתוכנית - סימון מוצרים בריאים בתו ירוק.
המשרד מבקש את התייחסות בעלי העניין עד 5 באוגוסט. גורם משמעותי בתחום אמר ל"ישראל היום" כי "מדובר בסטירת לחי לענף המזון, מכיוון שרק מיעוט מוצרים יזכה לתו ירוק".
המטרה של המהלך הוא לסייע לצרכנים בבחירת מזונות ההולמים את עקרונות התזונה הנכונה. בשלב הבא של התוכנית, בשנה הבאה, יסומן מזון המכיל כמויות גבוהות של סוכר, נתרן או שומן רווי במדבקות אדומות. נציג תעשיות המזון באיטליה, רפאלו דה לוטיו, אמר לאחרונה ל"ישראל היום" כי "החוק הוחל באיטליה וגרם לבלבול גדול בענף שספג עלויות כבדות. רבים ניסו לשנות את הרכבי המוצרים שלהם כדי לחמוק מהתו האדום", הוא אמר.
במשרד הבריאות המליצו בשלב הראשון על סימון מוצרים בתו ירוק בקטגוריות מוצרי החלב עד 3% שומן. קטגוריות נוספות הן שמנים בריאים, דגנים, קטניות ודגים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו