ירקות? מחקר גילה מה באמת מרזה

חוקרים מאיכילוב גילו לאחר מעקב של 8 שנים אחר עשרות נבדקים שסבלו מהשמנה, שאחד המזונות האהובים הוא גם הכי מרזה

עוף מכיל המון אשלגן שלפי המחקר תורם לירידה במשקל // צילום: איתיאל ציון ,
עוף מכיל המון אשלגן שלפי המחקר תורם לירידה במשקל // צילום: איתיאל ציון

מי צריך דיאטנית? חוקרים מאיכילוב מצאו את התשובה לשאלה שמעסיקה כל מי שמעוניין להפחית ממשקלו - מהו המזון הכי יעיל שיעזור לו בכך.

לפי המחקר, כמות צריכת המינרל אשלגן משפיעה יותר מכל על ירידה במשקל, והמזונות המכילים אותו, הגורמים לירידה הגדולה ביותר, הם דווקא עוף ודגים.

כתבות נוספות: "המטוס רעד בריצת ההמראה, אבל כבר לא יכל לעצור"תקדים בבית הדין הרבני: גלישה באתרי היכרויות אינה בגידהתעלומה בהולנד: היער שקוטל כלביםמדריך: כך תפקחו על הילדים עם גוגל

המחקר, שארך 8 שנים, עקב אחרי 64 משתתפים שכולם סבלו מהשמנה (מדד מסת גוף מעל ל־30), כאשר השומן התרכז בבטן, ובנוסף סבלו משני גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, כמו טרום סוכרת, יתר לחץ דם או שומנים בדם.

מכיל המון אשלגן. דג מבושל בסגנון ים תיכוני // צילום: לירון אלמוג

החוקרים, ממרכז סגול להשמנה מטבולית, במכון האנדוקריני, המרכז הרפואי תל אביב - איכילוב, הנחו את משתתפי המחקר לצרוך במשך שנה דיאטת הרזיה מאוזנת. בבדיקות הדם כעבור שנה הפחיתו רוב המשתתפים את רמות השומנים בדם ושיעור השומנים בגוף. 

עם קבלת התוצאות,  החוקרים גילו להפתעתם שהמזונות ש"תרמו" הכי הרבה אשלגן לתזונה היו דווקא עוף ודגים.

לדברי ד"ר ברוריה טל, דיאטנית קלינית ומובילת המחקר: "ממצאי המחקר שלנו הראו פעם ראשונה בספרות המדעית ניבוי של הורדת המשקל על פי כמות צריכת אשלגן מהמזון. מסקנות המחקר מצביעות על הרכב תזונתי מנצח להורדת שומן בטני של תזונה עשירה באשלגן".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר