מצרים עדיין בהלם ממותו המפתיע של הנשיא לשעבר מוחמד מורסי מוקדם יותר היום (שני), וגם התגובות מרחבי העולם הערבי החלו להגיע. לפי דיווח של סוכנות הידיעות הטורקית "אנדולו", נשיא טורקיה ארדואן שלח איגרת תנחומים למשפחתו של מורסי ובה כתב כי מורסי ״היה שאהיד שמת במהלך 6 שנים של מעצר״.
נכון לכתיבת שורות אלה, לא נשמעה התייחסות רשמית של הנשיא המכהן א-סיסי למותו של קודמו, מוחמד מורסי, המהנדס שלימד באוניברסיטה במצרים, וב-2013 נכנס למגפיו הגדולות של חוסני מובארק. היה זה בתום "האביב הערבי" שסיים קדנציה של יותר מ-30 שנה ובחירות דרמטיות לנשיאות. קצת פחות משנתיים מאוחר יותר, גם מורסי הודח על ידי הצבא.
סוכנות הידיעות הטורקית "אנדולו" פרסמה הצהרה של האחים המוסלמים, לפיה "התנועה מטילה את מלוא האחריות להוצאותו להורג של מורסי" על א-סיסי, בשל התנאים הקשים בכלא המבודד שבו שהה במעצר. כמו כן דווח כי משפחת מורסי נמצאת במו"מ עם הרשויות על מקום קבורתו. בין היתר הוצעו קהיר ומחוז אל-שרקיה בצפון המדינה, היכן שנולד.
אף על פי כן, עלו הערב דברי קינה מפי אישי ציבור במזרח התיכון, בעיקר מאלה המזוהים עם האחים המוסלמים. אמיר קטאר, תמים בן חמד אל-ת'אני, אמר: "קיבלנו בצער עמוק את הידיעה על פטירתו של ד"ר מורסי". האמיר, הנתון להשפעת האחים המוסלמים, מסר תנחומים למשפחתו של מורסי ולעם המצרי.
עזמי בשארה, שנמלט מישראל לאחר שנחשד בריגול, כתב: "מותו של הנשיא הנבחר מוחמד מורסי בכלא לאחר שנשפט על ידי אנשים קטנים, כאשר פשעו היחיד הוא היבחרו לנשיא, הוא אבן דרך במסע העם המצרי והעמים הערביים למען חופש וכבוד". בשארה שוהה בימים אלה בקאטר, בין היתר, ומקורב לארמון בדוחא.
על פי דיווחים מקומיים, מורסי ביקש לדחות את הדיון כי לא חש בטוב אך בקשתו נדחתה, הוא נאם במשך כעשרים דקות ולאחר מכן התמוטט. מדובר במשפט העוסק בפרשת שיתוף הפעולה של התנועה עם חמאס בזמן היותה בשלטון. ארגון הטרור חמאס קם עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה ב-1987, לאחר שבמשך עשרות שנים פעל בתור השלוחה הפלשתינית של האחים המוסלמים. עם עליית א-סיסי לשלטון ב-2013, החל מבצע צבאי רחב היקף נגד מנהרות ההברחה בין רצועת עזה לסיני.
השלטון החדש בקהיר טען כי חמאס מסייע לארגוני הטרור בחצי האי סיני, בראשם דאעש. בין היתר נטען כי הארגון השולט ברצועה הגיש סיוע רפואי, ידע צבאי ומכסה לפעילי לטרור, וסחר עימם בנשק. אחת הטענות המרכזיות נגד האחים המוסלמים במצרים, הייתה שהם העלימו עין מפעילות חמאס בחצי האי סיני ובמנהרות. נציין כי מורסי עצמו דווקא פעל נגד מנהרות ההברחה, אך לא בהיקף שבו צפו שיפעל. אחד מדוברי חמאס גם הביע תנחומים על לכתו של מורסי. והכביר לתארו כ"שהיד שדוכא".