עלייה חדה במספר המקרים בהם תושבי אילת הותקפו על ידי עורבים מזן הודי, הנחשבים למין פולש המוגדר כמזיק הפוגע בין היתר בערכי טבע, בבני אדם ובחיות בית. בשנה החולפת נמנו מאות מקרים באילת של תקיפת תושבים, ילדים ומבוגרים, על ידי עורבים. חלק מהתושבים הותקפו בחצר ביתם וחלקם בגני שעשועים.
בעיריית אילת מודעים לתופעה, ומנסים לטפל בה בעיקר בעונת הקינון. הטיפול מתבצע באמצעות היחידה האזורית לאיכות הסביבה והמרכז הבינלאומי לצפרות בעיר, והוא כולל הצבת מלכודות והורדת קיני עורבים מהעצים באמצעות מנוף. בעבר נבחנה האפשרות למגר את העורבים בהדברה, כולל בחינה של חומר הדברה מסוים על ידי משרד החקלאות והמשרד להגנת הסביבה.
יצוין כי בעשור האחרון טופל המפגע בעיקר בירי מבוקר כלפי העורבים, טיפול שהצליח להקטין משמעותית את כמות העורבים בעיר, אולם בהנחיית מפקד משטרת מרחב אילת, הופסק הירי המבוקר בעורבים ולא חודש.
דניאלה מקוסקר, תושבת העיר, הותקפה שלוש פעמים בכמה דקות. "לא עשיתי כלום, פשוט עברתי ברחוב והעורב הפתיע אותי מאחור ותפס לי את השערות", סיפרה מקוסקר. "זה כאב מאוד, מאז אני מסתובבת בחשש גדול בעיר. אני מאוד אוהבת בעלי חיים ואפילו צללתי עם כרישים, אבל העורבים ממש אגרסיביים וזה מלחיץ להסתובב בעיר. מאז כשאני מסתובבת בעיר אני מביטה למעלה לראות מאיפה תבוא ההתקפה הבאה".
העורב ההודי הוא מין פולש ומזיק, שאינו טבעי בסביבתנו, לכן פועלת עיריית אילת כל העת למגר את התופעה על ידי הורדת קנים מצמרות עצים, שימון ביצים והצבת מלכודות. עם זאת, פעולות אלה אינן מספיקות. בהיעדר היכולת להשתמש בירי מבוקר, המין הפולש והמזיק רק הולך ומתרבה.
עד שנת 2014 פעלה העירייה למגר את התופעה על ידי ירי מבוקר שגרם לדילול האוכלוסייה. אולם בשנת 2014 התקבלה הוראה להפסיק את הירי המבוקר. אז היו באילת 250 עורבים וכיום ישנם למעלה מ-1,000. זו הסיבה שבהובלת ראש עיריית אילת - מאיר יצחק הלוי פעלו הצוותים מול משרדי הממשלה להחזיר את הירי המבוקר אולם עד כה ללא הצלחה. לאחרונה עדכן משרד המשפטים כי לא די בנוהל, וכי יש לפעול לחקיקה על כן בכוונת העירייה לפנות לבג"ץ בעניין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו