מהומה בהונג קונג: אלפי מפגינים חסמו את הרחובות המובילים לרובע הממשל בעיר והביאו לדחיית ההצבעה בסדרת חוקים שנויים במחלוקת, בהם חוק המאפשר הסגרת אסירים מהעיר האוטונומית לידי סין.
דובר המועצה המחוקקת, הפרלמנט של הונג קונג, מספר לסוכנות הידיעות "איי.פי" כי הדיון בחוק יידחה למועד מאוחר יותר, בעיקר בשל העובדה שמחוקקים רבים לא הצליחו להגיע למקום בשל ההפגנות.
עוד בנושא:
הונג קונג: מאות אלפים יקיפו את הפרלמנט בטבעת חיה
הונג קונג: מאות אלפים הפגינו נגד הממשל הסיני
עדיף שהמדינה לא תאסוף נתונים: איך הונג קונג הפכה למעצמה כלכלית?
ישראל והונג קונג יהדקו קשרי כלכלה
קהל המפגינים שהגיע על מנת למחות נגד החוק מורכב בעיקר מאזרחיה הצעירים יותר של האוטונומיה, שחוששים כי הגדלת השפעתה של סין תביא לדיכוי חירויותיהם האזרחיות.
מפגינים רבים סיפרו לכלי התקשורת כי לקחו יום חופש מהעבודה על מנת למחות נגד החקיקה. כוחות המשטרה המקומית, המנוסה בפיזור הפגנות, ניסו לפזר את המפגינים אך ללא הצלחה.
הונג קונג נהנית מאוטונומיה חלקית מסין מאז הועברה לידי סין באופן רשמי בשנת 2000, לאחר מאה שנים של שלטון בריטי בעיר. הונג קונג היא אחד המרכזים הכלכליים החשובים במזרח אסיה ואוכלוסייתה מונה 7.5 מיליון בני אדם. בשנים האחרונות מגדילה הממשלה הקומוניסטית הסינית את הלח. על האוטונומיה בעיר במטרה לשנות את מערכת המשפט והחוק בעיר, שנבנתה בדגם המערבי ליברלי.