טורונטו ראפטורס נמצאת במרחק ניצחון אחד בלבד, מהשגת אליפות היסטורית באן.בי.איי. וכמו שגולדן סטייט נראתה בשני משחקי הבית שלה בסדרה, המשחק החמישי בלילה שבין שני לשלישי יהפוך למסיבה גדולה מהצד הקנדי של הגבול.
לפנות בוקר הוכיח קוואי לאונרד שוב שהוא עשוי מהחומר של הכוכבים הגדולים באמת, כשסחף את הראפטורס לניצחון 92:105, שהעלה אותם ליתרון 1:3 בסדרה. הוא להט עם 36 נק׳ וביטל למעשה את החזרה של קליי תומפסון לסגל האלופה אחרי פציעה, ולמרות שהשיג 28 נק׳, לא היה יכול לעצור את המכונה של טורונטו.
המחצית הראשונה עוד נטעה תקוות בלבבות אוהדי הווריורס, ששלטו בעניינים והובילו 42:46 בירידה להפסקה.
הרבע השלישי היה זה שגמר את המשחק. לאונרד עלה עליו נחוש ומפוקס, קלע בו 17 נק׳ והוליך את טורונטו ל-21:37 ברבע כולו, מה שיצר פער שאותו גולדן סטייט נטולת קווין דוראנט שפצוע כבר תקופה ארוכה, לא הצליחה לסגור.
״אנחנו עדיין מאמינים שזה אפשרי״, אמר לאחר המשחק סטף קרי, שסיים את המשחק עם 27 נק׳, אבל עמוד בפנים גם הוא יודע שהסיפור נגמר, ושדבר כבר לא יצליח למנוע מהראפטורס צלחת אליפות היסטורית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו