הגמר הוכיח: ליברפול לקחה מה שמגיע לה

שנה אחרי האכזבה בקייב, ליברפול הפכה לאלופת אירופה בפעם השישית עם תצוגת תכלית בגמר ליגת האלופות מול טוטנהאם • בועז ביסמוט נהנה מכל רגע

שחקני ליברפול עם הגביע // צילום: אי. פי // שחקני ליברפול עם הגביע // צילום: אי. פי

זה היה הגמר שלה. היא באה למדריד כדי לקחת את מה שמגיע לה. מלכת אירופה. אדום עולה - ליברפול!

טוטנהאם הדהימה יחד עם הקהל שלה אבל סלאח ואוריגי העניקו לליברפול ניצחון במשחק מאוד פושר, כשהכוכב הגדול שלה הוא אליסון. ההבדל בין הגמר בקייב לפני שנה וזה של אתמול - השוער! הייתם צריכים לראות אתמול את סטיבן ג'רארד בסיום. הקפטן לשעבר ראה מהיציע את הקפטן הנוכחי הנדרסון מניף את הגביע השישי של המועדון. רק ריאל מדריד ומילאן עשו טוב יותר. 

יורגן קלופ נוצח בשלושה גמרים אירופאים רצופים. הוא ניצח רק בגמר אחד מתוך שישה, אבל אתמול במדריד זה היה הגמר שלו. אחרי שהפסיד בשני גמרים רצופים (רק מרצ'לו ליפי עשה "טוב יותר" והפסיד שלושה ברציפות) בפעם הראשונה, הקבוצה שלו היתה פייבוריטית, ליברפול הגיעה למדריד אחרי הרמונטאדה המרשימה נגד ברצלונה ובסיום עונה בה הפסידה רק פעם אחת, השיגה 97 נקודות עם ההגנה הטובה ביותר ובזכות שניים מתוך שלושת הכובשים הטובים בפרמייר ליג. מדריד היתה רק תחנת איסוף בדרך ללקט גביע שישי.

הנדרסון לא יודע את נפשו, הערב במדריד // צילום: רויטרס

טוטנהאם עם גמר ראשון ב-36 שנה נחתה לראשונה למעמד הרם. שלושה כתרים אירופאים מהעבר הרחוק לעומת ליברפול, שהפכה לענקית אירופה מוכרת.

ברגע שהמשחק יצא לדרך כל זה נמחק. אסטאדיו וואנדה מטרופוליטאנו אירח את הגמר וכפי שאמר שוער התרנגולים הוגו לוריס לכותב שורות אלה במסיבת העיתונאים שלשום: "לליגת האלופות כללים משלה".

עוד לפני השריקה ליברפול ניצחה בענק ברחובות מדריד שנצבעו באדום. את העידוד שלהם ברחובות לא מתכוונים הספרדים לשכוח עוד הרבה שנים. ליברפול באה למדריד כדי לקחת בחזרה את מה שלדעת רבים ראמוס (עבירה גסה שהוציאה את סלאח מהמשחק) גזל מהם בעונה שעברה.

11 משחקני ליברפול הנוכחית הופיעו בגמר בקייב לפני שנה. אגב, טוטנהאם ניצחה את ליברפול בארוחת הערב שקיים שליח חב"ד במדריד. לדעתי התוצאה שם היתה 2:100 לטובת טוטנהאם. את אחד משני ה"שערים" לליברפול אני "הבקעתי"...

ליברפול לא יכולה היתה לקוות להתחלה טובה יותר. מאנה בהתקפה ראשונה סחט פנדל מסיסוקו (נגע ביד) וסלאח, זה שבכה בקייב כשיצא פצוע הבקיע אחרי דקה וחצי.

קלופ. גביע אירופי ראשון למאמן הגרמני // צילום: רויטרס

רק שאז היוזמה עברה לטוטנהאם. מי שקיווה לנוק אאוט של ליברפול ראה דווקא את התרנגולים יוזמים. אבל ליברפול של העונה להבדיל מזו של העונה שעברה היא ההגנה.

גם שני מגנים מדהימים עשו עבורה את ההבדל - ארנולד בדקה ה-16 בבעיטה מסוכנת ורוברטסון, שקיבל כדור טוב ממאטיפ, בבעיטה חזקה שחייבה הדיפה מדהימה של לוריס והזכירו לטוטנהאם שליברפול לא צריכה יותר מהזדמנות אחת. 

במחצית האדומים היו מוטרדים. הקהל שהגיע לכאן בהמוניו ראה את קבוצתו מוסרת רק 101 מסירות, המספר הנמוך ביותר עונה. זה אמר הכל על המחצית הראשונה המאוד פושרת שלה.

וזה לא הסתדר במחצית השניה. לפחות בהתחלה, דבר שאפילו הביא להחלפתו של פרמינו ששב מפציעה על ידי אוריגי.

הסיום היה כולו של טוטנהאם, אבל אליסון הוכיח שהוא באמת הרכש החשוב ביותר של קלופ, כנראה עם ואן דייק.

ואז בא אוריגי, מחליף מעולם אחר, שסידר את הגביע האירופי השישי לליברפול. הוא היה מחליף מעולם אחר לקבוצה מעולם אחר שיש לה קהל מעולם אחר.

מגיע לה!!!

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר