מכבי ת"א חלמה שפלייאוף ליגת ווינר סל עבורה יהיה כפי שהוא התנהל. כבר מהמשחק ה-1 בשבוע שעבר נגד הפועל ראו את הבדלי הרמות בין הקבוצות ומכבי השלימה היום העפלה לפיינל פור לאחר עוד שיוט בהיכל. מכבי הביסה את היריבה העירונית וכעת, תתכונן לחצי הגמר כאשר היא תפגוש את הפועל אילת או נס ציונה שעדיין נמצאות במהלך הסדרה שלהן.
יאניס ספרופולוס אמר לאחר המשחק: "שיחקנו טוב בחצי ראשון וידענו שהפועל תגיב. אני חושב שאחרי שהורדנו רגל מהגז ברבע השלישי התרכזנו והצגנו שוב הגנה טובה, הנענו טוב את הכדור וסיימנו בקלות את המשחק. אנחנו תמיד צריכים לשחק ככה, כי משחקים גדולים מנצחים בהגנה טובה".
יובל זוסמן לא נשאר אדיש לאווירה בהיכל ואמר: "עם הקהל המדהים הזה, פתחנו טוב מאוד. למעשה, בכל הסדרה פתחנו טוב והיה לנו קל יותר אחרי זה. היו עליות וירידות במהלך המשחק, אני שמח שניצחנו והראינו אופי. לא שמרנו מספיק טוב ברבע השלישי, אבל עם שחקנים כל כך מוכשרים ידענו לחזור מזה. צריך לבוא עם ביטחון לפיינל פור".
פרנקו, הערב בהיכל // צילום: עודד קרני
בצד המאוכזב דני פרנקו התייחס לתבוסה: "הסתכלתי על הקהל אחרי משחק כזה וסדרה כזו. עם כל האמוציות מסביב, לבוא ולהישאר כך אחרי המשחק זה לא נעים לאף אחד, אני בטוח. הפסדתי וניצחתי פה הרבה משחקים. במחצית הראשונה נכנסנו למקום הכי גרוע שיכול להיות ואיבדנו את עצמנו כקבוצה. היה לחץ היסטרי, זה הדבר האחרון שאתה רוצה, וזה קרה לנו מכל הכיוונים. איבדנו את המבנה, מכבי הוציאה אותנו מזה. במחצית השנייה יצאנו לשחק על גאווה. השחקנים מקצוענים, עברו עונה לא פשוטה, ובמקום הכי קשה לשחק בו לגייס את כל הכוחות שבך זה לא מנחם, אבל הגישה והיחד נתנו תחושה מסוימת. הפסדתי פה אולי 50 הפרש לפני 15 שנים, וזה לא יום שארצה לזכור. היום הזה היה גדול עלינו".
גינת כאוב, הערב בהיכל // צילום: עודד קרני
תומר גינת שחווה עונה אישית גדולה: "הגענו לפלייאוף במחזור האחרון 30 שניות לסוף. באנו לסדרה מול מכבי וידענו שנצטרך להתעלות כדי להיות בתמונה. זה מבאס. אני מתבייש באיך ששיחקתי במחצית הראשונה, רצינו לשחק בשביל הקהל הזה. סיימנו לפני 20 דקות את המשחק, זה לא זמן לסכם. יש לנו זמן לנוח אחרי עונה מאד קשה. נתאושש מזה. איפה אני בעונה הבאה? יש לי חוזה בהפועל, טוב לי פה. העונה בדיוק נגמרה, נתחיל את הקיץ, נעבוד קשה ונחזור".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו