ג'ירו: צ'יקונה ניצח, אקדמי מצליחה לשרוד

גם אחרי 16 קטעים בג'ירו, בקבוצה הישראלית מרוצים מהשרידות של השמינייה שלהם • צ'יקונה האיטלקי מקבוצת סגפרדו חצה ראשון את הקו הסיום בזמן של 5:36.24 שעות

צילום: AP // ז'וליו צ'יקונה האיטלקי מקבוצת סגפרדו חוגג. בזמן של 5:36.24 שעות

בזמן שהתווכחתם עם הקולגות במשרד על טמפרטורת המזגן, קבוצת סייקלינג אקדמי נלחמה הערב (שלישי) בשיניים בקטע ה-16 (194 ק"מ מלוברה לפונטה די לגנו), שכלל 4 עליות מתישות במזג אויר גשום וכשחלק מהדרך שרויה בערפל שרק הוסיף לרמת האתגר הגבוהה ממילא.

באקדמי חששו שהרוכב הלטבי שלה, קריסטס ניילנדס, לא יסיים את הקטע בגלל מחלה ממנה הוא סובל, אבל כמו שאר 7 הרוכבים האחרים הוא חצה את קו הסיום במסגרת הזמן החוקית, לא לפני שהיה קרוב להתפרק במהלך הקטע.

לאקדמי ולנציג הישראלי שלה, גיא ניב, נותרו חמישה קטעים בלבד בכדי לסיים את הג'ירו. בהתחשב בקבוצות וורלד טור אחרות שכבר איבדו לא מעט רוכבים שפרשו בגלל מחלות או פציעות, באקדמי לפחות מרוצים בינתיים מהשרידות של השמינייה.

את הקטע ה-16 ניצח ז'וליו צ'יקונה האיטלקי מקבוצת סגפרדו בזמן של 5:36.24 שעות. ריקארד קראפאס מקבוצת מובי סטאר יוביל את המרוץ גם מחר, למרות שויצ'נזו ניבאלי מבחריין מרידה צימק עוד כמה שניות מהפער שעומד על 1.47 דקות. מחר (14:00, יורוספורט) ייערך הקטע ה-17 בין קומזדורה לאנטרסלבה (181 ק"מ).

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר