נשיא אוקראינה הנבחר, וולודימיר זלינסקי, הכריז במהלך נאום ההשבעה שלו על בחירות בזק לפרלמנט, לטענתו כחלק מהמאבק בשחיתות הגואה במדינה.
צילום: רויטרס
"חשוב שהאנשים החדשים שייבחרו יהיו כאלו שישרתו את הציבור", אמר זלנסקי במהלך נאום ההשבעה של ובקייב, בירת אוקראינה. זלנסקי, קומיקאי ושחקן טלוויזיה יהודי, זכה לניצחון סוחף בבחירות לנשיאות בחודש שעבר, כשגבר על הנשיא המכהן פטרו פורושנקו.
עוד בנושא:
פוטין מציב מבחן ראשון לנשיא אוקראינה החדש
מחיקוי בטלוויזיה לדבר האמיתי: הקומיקאי היהודי שהפך לנשיא אוקראינה
הכירו את ראשי המדינה היהודים ששינו את העולם
אוקראינה: נתפס משלוח של 600 ק"ג הרואין למדינות אירופה
זלינסקי קרא לאוקראינים ללמוד מאומות העולם כיצד להשתפר ואמר: "עלינו להיות כמו האיסלנדים בכדורגל, ללמוד להגן על מולדתנו כמו הישראלים, ללמוד מיפן כיצד לייצר ולאמץ טכנולוגיה חדשה ומשוויץ כיצד לחיות יחד, על אף השפות השונות".
זלינסקי התייחס למשבר המתמשך במזרח המדינה ואמר: "עלינו להשיג הפסקת אש בדונבאס". זלינזקי התייחס לחבל דונבאס במזרח המדינה המוחזק על ידי בדלנים פרו רוסים.
נאומו של זלינסקי עורר זעם בקרב הלאומנים האוקראינים משום שנשא את חלקו ברוסית, מחווה לאוכלוסייה דוברת הרוסית הגדולה במדינה. במהלך מערכת הבחירות הבטיח זלנסקי לפעול לחידוש השיחות עם הבדלנים הפרו רוסים ולנסות לסיים את המשבר במזרח המדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו