מדינות במפרץ הפרסי, בהן ערב הסעודית, אישרו לארה"ב לערוך סדר כוחות חדש במימי המפרץ ובאזורים המהווים סכנה אפשרית לתקיפה איראנית. כך דווח הלילה (בין שישי לשבת) בעיתון א-שרק אל-אווסט, היוצא לאור בלונדון.
רויטרס
מקורות ששוחחו עם העיתון מסרו כי סדר הכוחות החדש הוא חלק בלתי נפרד מניסיונותיהן, בצוותא עם ארה"ב, להרתיע את איראן מנקיטת פעולות צבאיות. בד בבד, הם הוסיפו כי "כך נדאג לאספקת אנרגיה רציפה לעולם ונמנע מאיראן לפגוע בתנועה הימית באזור". כלל הצעדים הללו התבססו על "הסכמים בילטראליים".
אותן מדינות שאישרו לארה"ב את פריסת הכוחות החדשה, שבראשותה הצבת נושאת המטוסים אברהם לינקולן באזור, הן חברות המועצה לשיתוף הפעולה במפרץ – ערב הסעודית, הנשיאה התורנית כווית, וכן בחריין, עומאן, קטאר ואיחוד האמירויות.
המועצה הזו היא האיחוד הרחב ביותר שקיים בין מדינות בליגה הערבית. השני לו ברמת הגודל הוא איחוד המגרב הערבי עם מרוקו, טוניסיה, אלג'יריה, לוב ומאוריטניה.
"אנחנו לא מעוניינים בפתיחת מלחמה עם איראן", מסרו הגורמים לעיתון, אך מנגד הבהירו כי "אנחנו רוצים לשלוח לטהרן מסר ברור שהם לא יכולים לעבור את הקו האדום דרך התגרות בכוחות הפועלים במפרץ". סביר להניח כי אותה "התגרות" מתייחסת לפעולת החבלה בארבע ספינות בפוג'יירה שבאיחוד האמירויות.
מי שהגיב לאפשרות של מלחמה כוללת באזור הוא שר החוץ האיראני, ג'וואד זריף, שסיים ביקור מדיני בסין. "לא תהיה מלחמה כי אף אחד לא רוצה בה", אמר זריף ועקץ: "לאף אחד באזור אין את הרעיון או האשליה שהוא יכול להתעמת עם איראן".