ים לכולם

לא עוד ביקיני לרזות ושלם למלאות: מותגי בגדי הים מרחיבים את טווח המידות • איך בוחרים אותם נכון

צילום: GettyImages // "הטכנולוגיה היום מאפשרת ללכת עם תמיכה, אבל להרגיש בלי". בגדי ים מחטבים בסגנון רטרו ,
צילום: GettyImages // "הטכנולוגיה היום מאפשרת ללכת עם תמיכה, אבל להרגיש בלי". בגדי ים מחטבים בסגנון רטרו

בסוף החודש שעבר, ממש בתחילתו של הקיץ הישראלי, עוררה חברת M&H סערה אופנתית: אחד הצילומים בקמפיין בגדי הים החדש של המותג באינסטגרם הציג דוגמנית שאינה שדופה, ושהבטן המשתפלת שלה נראית, איך לומר, אנושית. הגולשים עפו על התוצאה, אבל הסיפור האמיתי פה הוא הקו האופנתי שאימצו מעצבי אופנה רבים - קו שמתאים לכל הנשים, בכל המידות ובכל הגילים. 

"היום, בכל מותגי בגדי הים, מבינים את הצורך בדגמים שמתאימים לכל סוגי מבני הגוף", אומרת ריי שגב, דוגמנית למידות גדולות ומנהלת סוכנות הדוגמניות Juicy. "הטעם משתנה, גם נערות וגם נשים מחליטות להרגיש בנוח עם הגוף שלהן, ובהתאם אפשר לראות בחנויות מבחר רחב של גזרות, בדים, הדפסים ומידות מעבר ל־42. 

"הטווח רחב יותר, ואני לא מדברת רק על מידות גדולות מאוד, אלא על ייצוג של נשים ממוצעות, אימהות לילדים, שלא מעוניינות ללכת לים בביקיני, אבל גם לא בבוקסר ובטי־שירט".

"אין עוד חוקים", מוסיפה קרן גסנר, מנהלת הקריאייטיב ומעצבת המותג גוטקס. "נשים היום מקבלות השראה מכוכבות כמו קים קרדשיאן ואשלי גרהאם, שמתפארות בקימורים שלהן". 

"גם הגישה שמטיפה להמעיט ברטושים בפוטושופ ובפילטרים שמעניקים אשליה של מראה מושלם מקדמת את נושא דימוי הגוף הבריא", מציינת אנני מרקסון, מעצבת המותג טורקיז. "זה מאוד משחרר". 

אז נכון, מידות מגוונות זה בהחלט מצוין, אבל זה לא הכל והשאלה הבוערת היא איך בוחרים את בגד הים המחמיא ביותר.

מה הטרנד?

"הנשים הישראליות פתוחות לחידושים ומוכנות להעז, בניגוד לאמריקניות למשל", אומרת מרקסון. "פה הנשים משוחררות יותר, וזה נובע בחלקו מהעובדה שאנחנו חיים ליד הים. אנחנו קרובים בראש ליוון ולברזיל. לקוחה ישראלית לא תרצה לראות את אותו דגם שנה אחרי שנה".


"בכל המותגים מבינים את הצורך בדגמים שמתאימים לכל סוגי מבני הגוף". בגדי ים של המותג בננהוט // צילום: קוקו

גסנר: "לרוב, הטרנדים באופנת בגדי הים מתכתבים עם עולם האופנה הכללי. אם עכשיו שמלות סטרפלס באופנה, אז נראה חזרה של חזיית הסטרפלס בענף בגדי הים. היום הטרנד הבולט הוא גזרת כתף אחת או חיתוכים. במקביל, תמיד יש דגמים בסיסיים שחוזרים בכל עונה, כמו חזיית משולשים, ביקיני עם תמיכת ברזל ובגד ים בגזרת מעטפת".

ביקיני או שלם?

הגישה, שלפיה בגדי ים בגזרה מסוימת מתאימים למבנה גוף מסוים - ביקיני לרזות ושלם למלאות - פסה מן העולם. עם זאת, יש כמה טריקים שיגרמו לכולן להרגיש מהודקות קצת יותר. 

"יש נשים שעבורן פתרון הביניים הוא טנקיני, מעין הכלאה בין בגד ים שלם לביקיני. מצד אחד מדובר בבגד ים בשני חלקים, ומצד שני הבטן מכוסה", מסבירה מרקסון. "פתרון נוסף הוא בגדי ים שמלות, שמתאימים למידות גדולות או לנשים במידות רגילות שיש להן 'אישיו' עם הירכיים".

גסנר: "כיום נפוצה גם טכניקה שנקראת 'בונדינג' - במקום לתפור את בגד הים, הסיומות מודבקות, ואז אין תפר או סימנים שלוחצים. הטכנולוגיה כיום גם מאפשרת עבודה עם בדים שמחטבים יותר ופחות, ומאפשרים ללכת עם תמיכה, אבל להרגיש בלי".

"בעיה נפוצה שאני רואה בחופים היא נשים שלא לובשות נכון את החזיות של בגד הים", מוסיפה מרקסון. "לא משנה אם מדובר בחזייה עם תמיכה או בלי, החזה לא צריך להציץ מתחת. אין שום קשר למידה או לגזרה, זה רק עניין של לבישה. צריך לאסוף את החזה למעלה ולקשור נכון את הכתפיות. אם מדובר בכתפיות מתכווננות, יש לבחור נכון את אורך הכתפייה לפי מבנה הגוף והכתף". 

לא להתפשר על המידה

"חשוב למדוד ולהתעקש", מדגישה שגב. "אני הייתי מאלה שאין להן סבלנות, ולכן הייתי רוכשת גזרות שלא החמיאו לי. קיבלתי את זה, חשבתי שאין ברירה ושהגורל שלי הוא לא לאהוב את איך שאני נראית. וזה השינוי הכי גדול שאנחנו צריכות לעשות, לאהוב את איך שאנחנו נראות. 

"לכן צריך לזכור שקניית בגד ים דורשת השקעה של זמן ואנרגיה. לא להתפשר על בגד ים פחות נוח רק כי הוא עולה עלינו, ולבחור מה שיושב כמו שצריך".

"המידה של בגד הים תואמת למידות ההלבשה התחתונה בבית", מוסיפה מרקסון. "עם זאת, בביקיני אפשר לבחור חלק תחתון במידה אחת וחלק עליון במידה אחרת, ואפשר לעשות מיקס בין גזרות שונות של תחתונים וחזייה לפי מבנה הגוף".

"כדאי לא לנסות להידחס למידה קטנה מדי, וגם לא לרכוש מידה גדולה מדי, כך שבגד הים יאבד את הצורה", מציינת גסנר. "השיטה היא למדוד קודם פריט במידה הקבועה שלנו, ומשם להתקדם ולבדוק התאמה. צריך גם לזכור שלא כל המידות בכל החנויות והמותגים זהות, אז כדאי למדוד כמה שיותר. 

"עניין חשוב נוסף שקשור למדידה הוא לא לפחד מהמוכרות. הן יודעות להתאים את בגד הים ללקוחה בצורה הנכונה והמקצועית ביותר". 

רץ ברשת

הישראליות אוהבות לרכוש אונליין, ולא חורגות מהנוהג גם כשמדובר בבגדי ים. עם זאת, בניגוד לבגדים רגילים, כשמדובר בבגד ים יש לבצע התאמות מסוימות. "כשקונים בגד ים אונליין חשוב לבדוק את טבלת מידות הגוף, את היקף החזה, המותניים, הירכיים ואורך הגוף", אומרת גסנר. "אם את לא בטוחה מה המידה שלך, תמדדי את עצמך.

"רכישה אונליין היא עניין של ניסוי וטעייה. את הדגמים ה'צעירים' יותר, שכוללים חזיית משולשים ותחתונים בגזרה ברזילאית, קל יותר לרכוש ולדעת שיהיה בסדר. לעומת זאת, בגד ים עם מחטב, לדוגמה, ייתכן שידרוש התאמות ותיקונים. 

"אני ממליצה להזמין כמה בגדי ים, למדוד ולהחזיר אם צריך. בחו"ל עושים את זה המון. נכון יותר גם לרכוש אונליין מאתרים בארץ, כך המשלוח מגיע יותר מהר ואם יש צורך בהחזרה זה מהיר מאוד".

חיי מדף ארוכים

אף שמדובר בפיסות בד לא גדולות, בגדי ים הם פריט אופנתי לא זול בכלל. שלא כמו בגדים אחרים, בגד הים נמצא שעות רבות חשוף בשמש, בתנאים לא אידיאליים, והבד יכול להיפגע מהמלח של הים, מהכלור בבריכה ואפילו מקרם ההגנה. כך שאם כבר השקענו, כדאי לטפל בבגד הים היטב. 

"הבד שממנו עשויים בגדי הים הוא חומר רגיש שאין לכבסו במכונת כביסה בשום אופן", מדגישה מרקסון. "צריך לשטוף במים פושרים ולתלות הפוך בצל, ואם מדובר בבד ייחודי, חשוב לקרוא את הוראות הכביסה. והכי חשוב, לא לשכוח אותו רטוב בתיק".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר