צילום: אי.אף.פי // צילום: אי.אף.פי

שוב אש בפריז: עימותים בין מפגינים לשוטרים במסגרת מחאת האפודים הצהובים

גם לאחר שריפת קתדרלת נוטרדאם בתחילת השבוע, שהיה נדמה שאיחדה את העם הצרפתי, המהומות על רקע המצב הכלכלי נמשכות זה השבוע ה-23 ברציפות • המפגינים זועמים בין היתר על העברת הסיוע במיידי לשיפוץ הכנסייה וטוענים ל"ספין" של מקרון

מחאת האפודים הצהובים בפריז נערכה היום (שבת) זה השבוע ה-23 ברציפות, ושוב נראו מחזות קשים של התנגשויות אלימות בין השוטרים למפגינים. מדובר במחאה הראשונה לאחר השריפה בקתדרלת נוטרדאם בתחילת השבוע, שנדמה היה שאיחדה את האומה הצרפתית. אגב, חלק מהתסכול של המפגינים נובע מכך שיושקעו מיליארדים בשיפוץ הקתדרלה, במקום להעביר את הכסף לטיפול בתביעותיהם. שיבושים נרשמים בתנועת הרכבת התחתית בעקבות המהומות.

"האפודים הצהובים יראו את הזעם שלהם נגד מיליארד האירו שנאספו בתוך ארבעה ימים למען אבנים, בעוד שדבר לא ניתן עבור הנזקקים", כתב פייר דריין בעמוד הפייסבוק של אחת מקבוצות המחאה שבסיסה בעיר מונפלייה שבדרום המדינה.

צילום: רויטרס

אינגריד לבבסר, אחת ממייסדות המחאה, אמרה:  "מה שקרה בנוטרדאם הוא ללא ספק טרגדיה איומה, אבל אף לא מת. "שמעתי מישהו מדבר על אבל לאומי, האם הם יצאו מדעתם? לקח למקרון פחות מ-24 שעות לדבר על השריפה, בזמן שהוא נתן לנו להמתין שלושה שבועות לפני שדיבר על הבעיות שלנו" על פי סוכנות הידיעות רויטרס, המפגינים השליכו אבנים אל עבר כוחות המשטרה. לפי ההערכות 11 אלף מפגינים השתתפו במחאה, כש-126 נעצרו. המשטרה בין היתר פיזרה גז פלפל. כמו כן, המחאה נערכה בכמה ערים נוספות במדינה. 

מחאת האפודים הצהובים החלה במאי 2018 באינטרנט, כשההפגנות החלו בנובמבר 2018. המפגינים מוחים על עליית מחירי הדלק ויוקר המחיה. כמו כן, הם דורשים את התפטרותו של הנשיא עמנואל מקרון. הנשיא היה אמור לשאת מחר דברים על אודות התוכנית הכלכלית שהייתה אמורה לשפר את המצב, אך האחרון החליט לדחות את נאומו ל-25 באפריל, צעד שעורר גם כן את זעמם של המפגינים. 

מחאת האפודים הצהובים, היום // צילום: אי.פי.איי

צילום: אי.פי.איי

צילום: רויטרס

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו