מפגן כוח: הפועל י-ם דרסה את נס ציונה

ג'יימס פלדין (24) הוביל את הקבוצה של עודד קטש ל-73:100 בארנה • ציון דרך מרשים ליוגב אוחיון • מכבי אשדוד השיגה ניצחון שמיני רצוף על הרצליה 86:97

צילום: אודי ציטיאט // אוחיון ובאטלר חוגגים בארנה, הערב. טיולון

האלף הרביעי. 24 שעות אחרי שמכבי ת"א הביסה ב־32 הפרש את הפועל ב"ש, גם הפועל ירושלים סיפקה מפגן כוח מרשים עם 73:100 על נס ציונה.

כששתי הגדולות של הכדורסל הישראלי מנצחות ללא קושי קבוצות שנחשבות לטובות וכאלה שמקומן בפלייאוף כמעט מובטח, זה מעורר סימני שאלה על הרמה בליגה. בדומה לבאר-שבעים, גם נס ציונה החזיקה מעמד כמה דקות לפני שקרסה מול האיכות והעוצמות של מחזיקת הגביע שסופרת ניצחון רביעי ברציפות.

ג'יימס פלדין קלע 15 נקודות ברבע הראשון ועד הסיום הוסיף עוד 9. גם ג'וש אוונס ואמארה סטודמאייר היו טובים בשני צדי המגרש והקשו על החיים של שחקני היריבה מתחת לסלים.

אמארה מרחף לעוד שתיים קלות, הערב. לא כוחות // צילום: אודי ציטיאט

אבל יותר מכל, זה היה הערב של יוגב אוחיון שהפך לשחקן הרביעי מאז החלה הספירה ב-1990 עם יותר מ־1,000 נקודות, 1,000 ריבאונדים ו־1,000 אסיסטים. חוץ מהמספרים, הרכז הוותיק מספק תרומה הגנתית משובחת ומסייע בהובלת הכדור, בהיעדרו של ג'ייקובן בראון הפצוע. לא סתם כבר משחק שני ברציפות שעודד קטש מותיר את תמיר בלאט על הספסל בפתיחת המשחק, ומעדיף את אוחיון בחמישייה.

נס ציונה אולי נעצרה אחרי שלושה ניצחונות וגם סבלה מערב קליעה חלש (5 מ־23 ל־3 ב־21 אחוזים, לעומת ממוצע עונתי של 37), אבל אסור לה להילחץ. במחזור הבא היא חוזרת ל"ליגה שלה" וניצחון ביתי על הפועל ת"א יקרב אותה להבטחת המקום בפלייאוף.

מכבי אשדוד חוגגת ניצחון שמיני רצוף על הרצליה, הערב // צילום: עודד קרני

חולקים את השלל. מכבי אשדוד חזק בתמונת הפלייאוף, אחרי שרשמה אתמול ניצחון שמיני רצוף על בני הרצליה 86:97. זה קרה הרבה בזכות מופע שלשות ואסיסטים של הדרומיים.

אשדוד עם ניצחון שלישי רצוף וממוצע של 96 נק' סיפקה ערב של שיאים: השוותה את שיא השלשות העונתי בליגה עם 18 ב-46 אחוז (מארק טולפסן עם 6 מ-7 מעבר לקשת), ושברה את שיא המועדון באסיסטים עם 32 (סטול עם 12).

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר