כולנו נשבענו לעצמנו בשלב כזה או אחר של החיים שאנחנו נהיה שונים, שאנחנו לא נדמה להורים שלנו, אלא שמחקר מאד משמעותי שערכה חוקרת בריטית בשם ד"ר יוליה דה סילבה על הורים בריטים צעירים, מצא שנשים מתחילות לחקות את ההתנהגות של האימהות שלהם בגיל 33 וגברים מתחילים לחכות את ההתנהגות של האבות שלהם סביב גיל 34.
החוקרת מצאה עוד שהמחקר נכון עוד יותר במציאות הנוכחית שהאישה הבריטית מתחילה ללדת בגיל 30.5, אז עד גיל 33 היא תאמץ את רוב הנוהגים של אימא שלה, כולל אותם משפטים, אותן מחוות גוף, אותן סוגים של תכניות טלוויזיה וכן הלאה.
אצל הגברים התחולל תהליך דומה שהתבטא ביחס למוזיקה וגם באימוץ ההשקפות הפוליטיות של האבות. על פי החוקרת, הסיבה המרכזית לכך היא העובדה שלמעשה אנחנו אכן באמת גדלים אצל ההורים שלנו, דומים להם פיזית ולומדים מהם רבות.
"אנשים צריכים לחגוג ולשמוח על כך שהם נהיים דומים להורים שלהם. אני יודעת שבהתחלה זה מרגיז הרבה אנשים כי הם רוצים אופי שונה. אבל ההורים היו דמויות מאד חשובות ומשמעותיות בחיים שלכם והקשר שלנו איתם מאד משפיע על כל האישיות שלנו", אומרת החוקרת.
דה סילבה מציינת גם כי לתהליך של "ההפיכה להורים שלנו" יש קורלציה גבוהה עם הנקודה בחיים בה רבות מהנשים וחלק מהגברים מתחילים ניתוחים קוסמטיים. "הגיל שבו אנו מתחילים להזדקן ולראות את אימא או אבא שלנו בעצמנו הוא הגיל בו אנחנו מתחילים לרצות להיות צעירים לנצח ומתחילים לעשות ניתוחים קוסמטיים", היא אומרת.