האם מאגר הבחירות של ישראל נפרץ?

במסגרת מבצע OpIsrael טוען פצחן כי הצליח לפרוץ את מאגר הבוחרים • אולם, במטה הסייבר וגורמי אבטחה פרטיים סבורים כי מדובר בהתרברבות ובמאגר ישן שכבר דלף בעבר

"אנו מארץ מוכתמת בדמם של חפים מפשע. האקר (אילוסטרציה)  , איי. אף. פי.
"אנו מארץ מוכתמת בדמם של חפים מפשע. האקר (אילוסטרציה) , צילום: איי. אף. פי.

בשנים האחרונות בתאריך השבעה באפריל, מופעל נגד ישראל מבצע תקיפה חוזר, המכונה OpIsrael, בידי גופים המתיימרים להשתייך לאנונימוס, על אף שאינם כאלה. במסגרת הפעילות הזו החלו לצוץ אמש טענות כי גורמים שונים הצליחו לפרוץ למאגר הבוחרים הישראלי וכי דלפו רשומות של למעלה מששה מיליון אזרחי המדינה. 

מי שפרסם את המידע הוא האקטיביסט המזדהה כ-Th3Falcon בטוויטר, אשר היה פעיל מאוד בקמפיין   בשנה שעברה. נכון לרגע זה הוא העלה לרשת בגלוי רשימות של תושבים מהיישובים בנימינה וגבעת עדה כשהוא טוען כי בהמשך הוא יעלה עוד מידע. יש לציין כי גורמי אבטחה שונים, בהם גם גורמים פרטיים שבדקו את הנושא, לא מצאו עדות לחדירה עכשווית. 

יתרה מזאת, הפרטים המופיעים מכילים מספרי טלפון עם קידומת 06, שכבר מזה מספר שנים אינה פעילה בישראל, מה שמחזק את הסברה שמדובר במאגר ישן. ועדיין, כל דליפה כזו מחזקת את החשש מפני דליפה חדשה, ומעלה מחשבות נוגות לגבי נחיצותו של מאגר רגיש כמו המאגר הביומטרי

מוועדת הבחירות המרכזית נמסר: "במערך הסייבר מוסרים כי הם בודקים את הנושא וכי מדי שנה בתאריך זה מנסים האקרים לייצר הד ומפיצים ידיעות לא מהימנות. בשלב זה לא נמצאה פריצה למערכות הקשורות לבחירות".

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר