חליפה בהתאמה אישית

ראשי הפועל ירושלים הניחו שבליגת האלופות יש לקבוצתם יותר סיכוי להצליח בעידן שאחרי אורי אלון, וצדקו • הערב בטנריפה (73:75 במשחק הראשון) האדומים ינסו לסגור עניין ולהביא את הפיינל פור לבירה • וגם: על ההטבות הכלכליות של המפעל, וההשלכות בגזרת הקהל

צילום: אלן שיבר // שחקני ירושלים בטירוף ,
צילום: אלן שיבר // שחקני ירושלים בטירוף

חשיבות אסטרטגית. כמה גורמים הובילו את מנהלי הפועל ירושלים לעזוב בקיץ האחרון את היורוקאפ, המפעל שבו השתתפו ב־15 העונות האחרונות, ולעבור לליגת האלופות של פיב"א.

האכזבה מההתנהלות של ראשי יול"ב והיורוליג, שלא אפשרו לקבוצה להשתלב במפעל הבכיר, מן הסתם השפיעה, אבל היה גם עניין כלכלי - פיב"א משלמת למשתתפות סכומי כסף גבוהים יותר מאלו שמקבלות קבוצות היורוקאפ.

הסיבה המרכזית ככל הנראה היתה אסטרטגית. בעידן פוסט־אורי אלון ירושלים היתה צריכה להצליח באופן מיידי, כדי להוכיח שהמועדון ממשיך לעמוד על הרגליים ומצליח להישאר הישגי גם בלי הכסף הגדול של הבעלים מארה"ב. ראשי הקבוצה הבינו שמקצועית יהיה להם קל יותר להצליח בליגת האלופות מאשר ביורוקאפ, הנחה שבדיעבד התבררה כנכונה.

הערב, אחרי עונה שבה גילתה דומיננטיות רבה בכל המסגרות וגם זכתה בגביע המדינה, ירושלים מגיעה ל־40 דקות שבסופן תדע אם תארח את הפיינל פור של ליגת האלופות בארנה. ניצחון או הפסד בנקודה יביאו את האירוע היוקרתי לישראל וייתנו חותמת נוספת להצלחת המהלך של הבעלים אייל חומסקי והמנכ"ל גיא הראל. 

הטובות במפעל. ההערכות בקרב אנשי המקצוע הן כי המנצחת במפגש הכפול בין ירושלים לטנריפה תהיה המועמדת המובילה לזכות בתואר. 

ההערכות מבוססות על היכולת הגבוהה שהציגו הקבוצות בשלב הבתים ובשמינית הגמר והפערים הגדולים משאר הקבוצות. חוץ מווירטוס בולוניה (בפיגור 83:75 מול נאנטר) וא.א.ק אתונה (בפיגור 71:67 מול באמברג), ספק אם עוד קבוצה התקרבה לרמה שהפגינו השתיים במהלך העונה. 

העליונות של ירושלים וטנריפה מתבטאת גם במספרים, ובמרבית הקטגוריות הסטטיסטיות ניתן למצוא את שתיהן מדורגות גבוה מבין קבוצות המפעל (ראו טבלה). 

חוסר יציבות ביציעים. העונה הנוכחית נפתחה בחשש רב מצד אוהדי ירושלים, שלא ידעו איך ייראה המועדון ללא הכסף הגדול של אורי אלון. עם הזמן החששות התפוגגו ובזכות הניצחונות שנערמו והכדורסל האטרקטיבי האמונה של הקהל בקבוצה התחזקה.

היו כמה משחקים העונה באירופה, בליגה ובגביע שאוהדי ירושלים הגיעו אליהם בכמויות יפות, כפי שהתרגלנו בשנים האחרונות, אך לצידם היו לא מעט משחקים שבהם כמות הצופים בארנה היתה נמוכה והאווירה מנומנמת. 

ייתכן שאפשר לייחס את התנודות הללו לאטרקטיביות הנמוכה של חלק מהיריבות לעומת הקבוצות החזקות והמפורסמות שנחתו בירושלים בשנים האחרונות, ואולי גם למשבר בין ההנהלה לבין ארגון האוהדים "הבריגדה", שעלה מדרגה והחריף בתקופה האחרונה. 

ממוצע הצופים העונה במשחקי הבית של ירושלים בליגת האלופות של פיב"א נמוך בהשוואה לשתי העונות האחרונות ביורוקאפ - 2016/17 שהיתה הצלחה גדולה והסתיימה בחצי גמר היורוקאפ ו־2017/18 הכושלת שהסתיימה כבר בשלב הבתים. 

אם האדומים מהבירה יעברו הערב את טנריפה ויעלו לפיינל פור, סביר להניח שבחודש מאי הממוצע יזנק בצורה משמעותית.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר