מכבי נתניה התקרבה הערב לפגישה קרובה מאוד לנשיא המדינה, רובי ריבלין כאשר הצליחה לנצח באצטדיון בנתניה את הפועל חדרה 0:1 משער של גבי קניקובסקי. היהלומים מהשרון עלו בפעם החמישית למעמד הגמר המרגש, כאשר הפעם האחרונה הייתה לפני 5 שנים כאשר הפסידו בגמר הגביע לק"ש.
שי ברדה, מאמן הקבוצה אמר לאחר המשחק:" אנחנו מאוד רוצים להביא את הגביע. לקהל שהיה פה היום מגיע לראות תצוגות כאלה. סימנו את גמר הגביע כמטרה ונעשה הכל כדי להביא תואר. אנחנו מאוד רוצים להפוך את העיר הזו למאושרת .יש חגיגות גדולות בחדר הלבשה ומגיע לשחקנים. היה צריך לטייל בעיר כדי לראות את הדריכות היום. יש עוד נגיעה אחת ואנחנו רוצים לעשות את זה. החמצנו המון אבל זה כדורגל. לא זוכר כמות גדולה כזו של מצבים ואג'ידה לקח ארבעה כדורים של מאה אחוז גול. אתה לא יכול לבוא בטענות לשחקנים בתצוגה כזאת, צריך גם מזל לפעמים.
עוד הוסיף ברדה: "מלדה הוא אחד הכשרונות היותר גדולים בארץ והוא יקבל עוד דקות. כבשנו העונה 45 שערים בכל המסגרות והחמצות זה חלק מהמשחק. גם אם היינו משחקים בטדי היינו מרגישים משחק ביתי. עשרת אלפים אנשים הגיעו הערב ולסמי עופר יגיעו יותר. יש עוד משחק אחד של תשעים דקות אנחנו רוצים להיות מרוכזים ולא משנה מול מי נשחק נצטרך להביא את את כוחנו. דיברנו אני וסלובו היום במלון שצריך לדעת לעבוד בשתי מסגרות. אנחנו צריכים לעשות את זה.
על שיתוף הפעולה עם ההנהלה ועם סלובודאן דראפיץ': "הלוואי ויהיו עוד אייל סגל וניב גולדשטיין. אומרים תמיד סלובו וברדה אבל זה קודם כל סלובו והיכולת שלו לנהל מועדון כמו שהוא מנהל זה שאפו אדיר. אנחנו משתדלים להנות ואולי זה מסר לכל עולם הכדורגל"
ניסו אביטן, הערב לפני פתיחת המשחק // צילום: אלן שיבר
המאמן המפסיד ניסו אביטן: "אני מברך את נתניה. זה מועדון מפואר. הם עשו תצוגה עם הקהל והרבה ברכות. 40 דקות לא היינו במשחק. השחקנים התרגשו והיה להם קשה וזו הסיבה שעשיתי חילוף כפול מוקדם. קשה לא להיות מאוכזבים אבל יש המון גאווה. זו הייתה חוויה אדירה ורצינו למשוך אותה לגמר. יש המון שחקנים שלא היו במעמדים כאלה. אנחנו בעיקר מאוכזבים. אתה לא יכול להפסיד בחצי גמר גביע ולהיות מרוצה. נולדתי עם רצון לנצח כל משחק.
אביטן נשאל אם לדעתו העונה של חדרה נגמרה ואמר: "העונה לא נגמרה. יש עוד שמונה מחזורים בליגה. מבחינתנו כמועדון ללכת קדימה ולהוציא נקודות בפלייאוף העליון זו בהחלט מטרה. הבעתי את דעתי גם לפני המשחק. חשבתי שיש בזה טעם נפגם שהמשחק בנתניה אבל ההנהלה קיבלה החלטה.ציפינו שהקהל שלנו יגיע יותר אבל מי שהגיע עודד וכל הכבוד לו"
על עתידו במועדון: "יש לי חוזה בהפועל חדרה אבל יש לי מספר הצעות. אחשוב ואשקול את צעדיי אבל חדרה היא לא ברירת מחדל. אתייעץ עם אנשים קרובים אליי ובימים הקרובים נוציא הודעה בצורה מסודרת. מבין שהתקציב שלנו יגדל. יהיה קשה לשרוד עם עוד עונה ב-8.5 מיליון שקל. זה חלק מהדברים שצריך לשקול אדבר עם ההנהלה ואז נחליט".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו