ישראל מובילה בעולם במחזור בקבוקים

מנתוני תאגיד אל"ה והמשרד להגנת הסביבה עולה שמרבית בקבוקי השתייה ממוחזרים • אחוז בקבוקי הפלסטיק מסוג PET שמוחזרו בישראל עבר את הממוצע האירופי

מחזורית // צילום: אלדר בן שושן

600 מחזוריות חדשות ברחבי הארץ ומחזור של מרבית בקבוקי השתייה – אלה ההישגים העולים מדו"ח תאגיד אל"ה שפורסם היום (שלישי) וסוקר את שנת 2018.

מנתוני הדו"ח, עולה כי בשנה החולפת נאספו ומוחזרו 78.1% מבקבוקי השתייה הקטנים ו-60.4% מבקבוקי משקה הגדולים. סך מכירות מכלי המשקה בפיקדון שדווחו לתאגיד הסתכמו בכ-990 מיליון מכלים, מתוכם נאספו ומוחזרו כ- 770 מיליון. סך שיעור האיסוף השנתי הסתכם ב-78%. דו"ח זה מצטרף לנתונים שפרסם המשרד להגנת הסביבה, לפיהם יצרני ויבואני מכלי המשקאות הגדולים עמדו ביעדי האיסוף לשנת 2017. 

ישראל מובילה בתחום מחזור הבקבוקים על ארצות הברית ומדינות באירופה. בעוד שישראל מחזרה 59.9% מבקבוקים שעשויים מ-PET בשנת 2017, ארצות הברית נמצאת הרחק מאחור עם מחזור של 29.6% מבקבוקים אלה. ישראל עוברת אפילו את הממוצע האירופי של 58.2%. עם זאת, גרמניה מובילה על ישראל בפער ניכר וממחזרת כ-90 אחוז - כך שיש עוד לאן לשאוף.

ב-15 השנים האחרונות נאספו על ידי תאגיד המחזור אל"ה כ-12 מיליארד מכלי פיקדון, בהם פחיות ובקבוקי שתייה מזכוכית ומפלסטיק, ובקבוקים משפחתיים. 

מאז התיקון בחוק הפיקדון בתחילת 2010 הותקנו כ- 16,000 מחזוריות בישראל. כיום פרוסות מעל 23 אלף מחזוריות, שמאפשרות איסוף בקבוקים משפחתיים מהציבור. פינוי מהמחזוריות מתבצע באמצעות קבלני הפינוי, שזכו במכרז באופן ישיר מול הרשות ממנה הם מפנים.

לפי חוק הפיקדון, יש להגיע לשיעור איסוף של 55% החל משנת 2016. המכלים המשפחתיים מהווים זרם מרכזי מסך אריזות הפלסטיק, שיעד האיסוף הכולל שלהן נקבע על 22.5% החל משנת 2012. 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר