צעירים בגיל 18 יכולים להצביע בבחירות, להתגייס לצה"ל, לקחת משכנתא מהבנק וגם להישפט כבגירים על פשעים. זאת מאחר שהחברה מגדירה את גיל 18 כגיל בו אנו מסיימים את תהליך ההתבגרות והופכים למבוגרים בעלי אחריות מלאה בחברה.
האם ההגדרה הזו היא נכונה? בשאלה זו עסקו לאחרונה מדענים מאוניברסיטת קיימברידג' הבריטית בהובלת פרופסור בהובלת פרופסור פיטר ג'ונס. הממצאים של המדענים מאתגרים את הגישה החברתית וכופרים בה למעשה.
"בדקנו עד מתי המוח האנושי עובר תהליכים ושינויים עד שהוא מתייצב ומתפקד כפי שאדם מבוגר מתפקד בחברה שלנו. גילינו שאצל רוב האנשים התהליך נמשך אל תוך שנות ה-20 המאוחרות שלהם ועד גיל 30 אפילו..."
"...עד אז המוח עדיין משתנה ואנשים לא באמת יכולים להיחשב מבוגרים. הדוגמה הכי פשוטה לכך היא פשע. יש הבדל גדול בין אדם שמבצע פשע ואפילו פשע חמור בגיל 19 לבין אדם שיבצע פשע כזה בגיל 30. שופטים מנוסים יודעים את זה בעצמם ומקלים בעונש לאנשים צעירים", אומר ג'ונס.
לדברי החוקר, אחד התחומים בהם ברור לחלוטין שגיל 18 כלל אינו משמעותי הוא תחום הפרעות הנפש והפגיעות הנפשיות. בתחום זה גיל 18 אינו משמעותי כלל ואנשים עלולים לפתח מחלות נפש והפרעות הרבה אחרי גיל הזה.
"הגדירו את גיל 18 כמעבר לבגרות כי היה צריך לקבוע נקודה בזמן שבה האדם הוא חלק מהחברה, אבל למעשה עדיין לא מדובר באדם מגובש ולא מדובר באדם שהתפקוד שלו הוא של מבוגר", קובע פרופסור ג'ונס. בפעם הבאה שיגידו לכם שאתם מתנהגים כמו ילדים קטנים למרות שעברתם את גיל 18 תענו שעדיין לא סיימתם להתבגר, זה מדעי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו