"גזר הדין של המפלצת שבר אותי סופית"

5 שנות מאסר נגזרו על אדם שפגע מינית בקרובת משפחתו ובחברתה • הנערה לא שתקה והעבירה מכתב לפרקליטות בדרישה לערער על הפסיקה

אילוסטרציה // צילום: GettyImages

"הייתה בי תקווה שיש צדק בעולם, אבל אז הגיע גזר הדין המגוחך שהמפלצת קיבל - וזה גומר אותי. זה שבר אותי סופית", כך כתבה לפרקליטות נערה בת 16, שנפגעה מינית על ידי קרוב משפחתה,  לאחר שנגזרו עליו חמש שנות מאסר. הנערה ואימה דורשות כי בפרקליטות יערערו על גזר הדין שניתן לאדם שפגע מינית בה ובחברתה.

לפני כחודש, הורשע קרוב המשפחה בשלושה אישומים של ריבוי עבירות מין, בהם מעשים מגונים בקטינה שטרם מלאו לה 16 ועבירה של הדחה בחקירה. אף על פי שבית המשפט הרשיע אותו בעבירות החמורות הללו, העונש שנגזר עליו - בוודאי מבחינתה של אותה נערה צעירה – כלל לא תאם את חומרת העונש: חמש שנות מאסר בפועל, אשר בניכוי התקופה שכבר שהה במעצר ואם ישוחרר בהתאם לסעיף התנהגות טובה - הוא עשוי לצאת מהכלא בעוד פחות משנתיים.

מיד לאחר שהנערה ואימה שמעו את גזר הדין, הן ביקשו מעו"ד תמי קלנברג-לוי, המייצגת ומלווה אותה במסגרת מערך ייצוג קטינים של הסיוע המשפטי במשרד המשפטים, להעביר לפרקליטות את המכתב, שבו היא מבקשת שישמעו את קולה ויגישו ערעור על גזר הדין.

"בחודש הבא אציין את יום הולדתי ה-16. כן, כרגע אני רק מציינת ולא חוגגת, כי אין לי מה לחגוג", כתבה הנערה במכתב והוסיפה: "'אותו "אדם' שאני מכנה מפלצת כי אינני מסוגלת לקרוא בשמו, בקושי להקיש את האותיות על המקלדת, קיבל לפני כמה ימים את 'הדין' על מעשיו המזעזעים שביצע בי. הוא לקח ארבע שנים מהחיים שלי. מגיל 10 (!) עד גיל 14.5. לא, הוא לא הרגיש רע והפסיק פתאום. הוא נתפס. הוא בחר לתקוף גם את חברתי ובזכות האומץ שלה, סודי הקשה של הגיהינום שעברתי - הופסק. הוא אינו פוגע בי פיזית יותר. אך אני פוגשת אותו כל לילה בסיוטים".

"חמש שנים זאת מתנה עבורו"

הנערה מציינת במכתבה כי היא סמכה על אותו גבר, אולם הוא בגד בה. "איך אדם שהכאיב לי כל כך. לא רק פיזי, אלא בתוך הלב, שרציתי שיהיה לי לאבא שני, שסמכתי עליו.. שניצל אותי - יצא מהכלא עוד שלוש וחצי שנים? באיזו מדינה משחררים פדופיל אחרי שלוש שנים? אני יודעת שהוא ימשיך. אני יודעת את זה", כתבה הנערה, "וגם אם אתם, אלו שקובעים שם בכיסא הגבוה חושבים אחרת, עליו לקבל עונש על מה שעשה. חמש שנים זאת מתנה עבורו. אני בוחרת לערער על החלטתכם בתקווה כי קיים צדק בעולם. כי ראיתם אותי. הסתכלתם עלי. ואחר כך עליו. ושמעתם אותי. אותו לא שמעתי אומר סליחה. אתם שמעתם? אתם מאמינים לו כי הוא צריך להסתובב חופשי? כי אלו הם האנשים שצריכים להיות בינינו?".

בנוסף למכתב המרגש שכתבה, החליטה גם אימה להיאבק ולנסות להביא לשינוי גזר הדין שניתן לאדם שפגע בבתה באופן הקשה ביותר. במכתב ששלחה לפרקליטות ולבית המשפט היא כתבה בין השאר: "אני כאימא, אזרחית במדינת ישראל שסומכת ידיה על מערכת המשפט תמיד אמרתי לה שייעשה צדק. התוצאות הראו אחרת. העונש שפסק בית המשפט לפדופיל, עבריין מין שניצל את תמימותי.. פגע בבתי שהייתה בת תשע ועשה בה כרצונו, אותו עונש אינו מידתי ולא מספק בשום קנה מידה המתקבל על הדעת. לאורך כל ההליך הבטחתי לבתי שיעשה צדק, צדק לא נעשה.. הנזק שנעשה בלתי הפיך, המעשים שעשה הנאשם שקולים לרצח מבחינתי".

המכתבים שכתבו הנערה ואימה צורפו לפנייה רשמית שהעבירה עו"ד תמי קלנברג-לוי  לפרקליטות, שבה היא מבקשת מהם לפעול כדי שיוגש ערעור מטעם המדינה נגד גזר הדין. "העונש שנגזר על הנאשם, הוא מבחינת מהלומה כואבת ומשפילה", כותבת עו"ד קלנברג-לוי, "נדמה כי חומרת המעשים בהיותם ברף הגבוה מאוד של המעשים המגונים, משכם לאורך שנים על ידי בן משפחה וכן פגיעה במתלוננת נוספת קטינה, אינו תואם כלל את הענישה המקלה".

מהפרקליטות נמסר: "נשקל האם להגיש ערעור. טרם התקבלה החלטה".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר