השאלה האם טיפול ציפורניים בלק ג'ל עלול לגרום לסרטן התעוררה שוב בימים האחרונים על רקע הפרסומים כי דוגמנית אמריקנית חלתה בסרטן המלנומה בעקבות ייבוש הלק ג'ל במנורת UV. מדובר בטופ מודל קרולינה יסקו, שהעלתה את סיפורה בעמוד האינסטגרם שלה.
הדוגמנית נהגה לשים לק ג'ל על אצבעותיה במשך שנים עם מנורות ייבוש הפועלות על בסיס קרינת UV עד שגילתה פס שחור על הציפורן שלה. הרופאים ציינו כי יסקו היתה נשאית של גן שסיכן אותה בכל מקרה לסרטן זה ולכן לא בטוח שכל מי שתעבור טיפול דומה תחלה, הרופאים גם אמרו כי יתכן בהחלט שמנורת ייבוש לק הג'ל סייע לכך.
מי שמשמיעה צפירת הרגעה רחבה בנושא היא אורלית אוקוביץ, בעלים של רשת מכללות ביו סקלפצר הבינלאומיות, חברה וותיקה והמובילה ביותר בעולם ומי שהמציאה את הג'ל ומובילה את ענף הג'לים בעולם. אוקוביץ הייתה בין הראשונות שהביאו את הג'ל לישראל והיום היא מכשירה טכנאיות ג'ל.
"כל מי שקנתה בישראל מנורת ייבוש ציפורניים בעבר, גם של קרינת UV, קנתה מנורה שאושרה על ידי מכון התקנים. מכון התקנים בארץ הוא מהמחמירים שיש ויש לי איתו ניסיון של 20 שנה. המנורות שהמכון מאשר כמעט לא כוללות קרינה ולכן לא הייתי ישר נלחצת בגלל המקרה האחרון", היא אומרת.
אורלית מציינת כי כיום הטיפול לא נעשה בכלל במנורות של קרינת UV אלא במנורות עם תאורת LED. "מדובר למעשה סתם ביצירת חרדה ממכשיר ארכאולוגי. כיום אף אחד לא משתמשת במנורות כאלו. הרי צילומי רנטגן הם קרינה, צילומי CT הם קרינה. אז אנשים לא עושים את זה? יש קרינה טובה ויש קרינה רעה, ומי טופלה אצל מי שקנתה בעבר מנורה דרך מכון התקנים פעלה היטב ויכולה להיות רגועה לגמרי כי הקרינה במנורות האלו היא אפסית".
אורלית גם מציינת: "בתחום הציפורניים עדיף תמיד לפנות למומחים שמבינים הן בענף היופי והן בענייני העור וקמת קרטין (הרקמה ממנה עשויות הציפורניים). לק ג'ל לא מתייבש בכלל על ידי מנורת UV", היא מסכמת.
העיסוק בקרינת UV מעלה את השאלה גם ביחס לתאורת LED וכאן עמדת משרד הבריאות היא שאין הוכחה כי מדובר בתאורה מסוכנת. על פי המשרד: "יודגש כי מלבד החשש מפני נזק שעלול להיגרם לעין עקב חשיפה ישירה לתאורת לד בעוצמה גבוהה, לא נמצא קשר סיבתי בין חשיפה לתאורת לד לבין השפעות בריאותיות שליליות אחרות, לרבות תחלואה בסרטן. לפיכך, משרד הבריאות חוזר על עמדתו לפיה על פי הידע המדעי העדכני הנגיש כיום, השימוש בנורות לד אינו כרוך בסכנה לבריאות האדם".
עם זאת, מי שבעבר טופלה עם מנורת UV ורואה לפני הטיפול כתם או פס שחור על הציפורן כדאי ללכת לבדיקה. אמנם יש הוכחות שקרינת UV מסוכנת אבל לא ברמות שאישר מכון התקנים, כך שאל תתביישו לוודא כי המכשיר אכן עומד בתקנים אלו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו