ובסוף גרמניה מנצחת

מוקדמות יורו 2020: אחרי יתרון כפול של האורחת (סאנה וגנאברי), ההולנדים הצליחו לחזור ל-2:2 (דה ליכט וממפיס), אבל ניקו שולץ קבע 2:3 דרמטי למנשפאט באמסטרדם

צילום: אי-אף-פי // גרמניה חוגגת באמסטרדם על חשבון הולנד, הערב ,
צילום: אי-אף-פי // גרמניה חוגגת באמסטרדם על חשבון הולנד, הערב

חמישה חודשים אחרי שחטפה מהולנד 0:3 ביוהאן קרויף ארנה במסגרת ליגת האומות, גרמניה חזרה הערב (ראשון) לזירת הפשע במשחקה הראשון במוקדמות אליפות אירופה והשיגה נקמה. 

בעוד שרונאלד קומאן שמר כמתבקש על 10 מ-11 שחקני ההרכב מאותו ניצחון גדול, יואכים לב השאיר רק ארבעה ונתן את הבמה לדור הצעיר החדש של גרמניה. שניים מהדור הזה, שלא פתחו בהפסד ההוא, גם כבשו במחצית הראשונה. לירוי סאנה עשה זאת אחרי בישול של ניקו שולץ, וסרג' גנאברי בסיומו של מבצע אישי מרהיב. 

בהפסקה לוח התוצאות הראה 0:2, אבל במחצית השנייה ממפיס דפאי החזיר את הולנד למשחק. שלוש דקות מפתיחתה קשרה של ליון בישל למתיס דה ליכט את ה-1:2, ורבע שעה אחר כך הוא קבע במו רגלו שיוויון. המילה האחרונה הייתה של גרמניה. בדקה ה-90 מרקו רויס העביר כדור רוחב לשולץ, עוד אחד שלא שיחק בתבוסה באוקטובר, ושחקנה של הופנהיים שלח כדור מדיוק שקבע 2:3 בסיומו של משחק נהדר.  עוד בבית ג': צפון אירלנד – בלארוס 1:2. 

בבית ט', רן בן שמעון וקפריסין גילו שלא כל יום סן מרינו. אחרי שחגגו עם חמישייה מול נמושת הבית, הקפריסאים אירחו את בלגיה ומצאו את עצמם בפיגור 0:2 אחרי 18 דקות משערים של אדן הזאר ומישי באטשוואי. יותר מזה הבלגים לא עשו, כנראה כי הם לא היו צריכים.

ממפיס חוגג את השוויון, הערב באמסטרדם. לא מספיק // צילום: גטי

גרמניה חוגגת יתרון כפול על הולנד, הערב. ניצחון דרמטי // צילום: גטי אימג'ס

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר