יותר ממיליון נסיעות בוצעו במהלך חצי השנה הראשונה לתקופת ההרצה של הקו המהיר לירושלים של רכבת ישראל, למרות התקלות ותלונות של גורמים מקצועיים.
מנתוני הרכבת עולה כי בתאריכים 25.9.18-20.3.19 בוצעו בקו 1,041,282 נסיעות בכ־6,500 רכבות שהופעלו. מבדיקת נתון הנסיעות היומי עולה כי ממוצע הנסיעות היומי נמצא בעלייה מתמדת. באוקטובר ממוצע הנסיעות היומי בקו עמד על 5,832; בנובמבר על 6,436; בינואר על 8,302 ובפברואר על 8,950.
עם התקדמות ההרצה ועבודות התחזוקה והחשמול בקו המהיר לירושלים, שעות הפעילות בימי חול יוארכו החל מ־29.3.19 ויתווסף שירות במוצאי שבת. זאת בכפוף לשיתוף פעולה של ועד העובדים, שבשלב זה מתנגד להפעלת לוח הזמנים החדש בקו זה ובקווים אחרים, ויצא לאחרונה בעיצומים שונים.
בקרוב יתווספו עוד שמונה רכבות יומיות לצד חמש רכבות במוצאי שבת. שעות הפעילות בקו בכל יום חול יהיו עד השעה 21:30, במקום עד 19:30, בתדירות של שתי רכבות בשעה לכל כיוון. כמו כן, בכל מוצאי שבת יופעלו חמש רכבות נוספות בקו, ואלה יפעלו בתדירות של רכבת אחת בשעה, לכל כיוון.
בכך יגדל מספר הרכבות המופעלות בקו בכל יום מ־54 ל־62, ואליהן יתווספו חמש רכבות במוצאי שבת. בסך הכל מדובר בתוספת של 45 רכבות בשבוע. קו הרכבת המהיר לירושלים הוא אחד הפרויקטים ההנדסיים והטכנולוגיים המורכבים ביותר שבוצעו בישראל. הפרויקט כולל מסילה כפולה באורך של 56 קילומטרים. העבודות על הרכבת כללו כרייה של חמש מנהרות, באורך של 38 קילומטרים, ושמונה גשרים, באורך של 7.5 קילומטרים. הקו עובר דרך מנהרה באורך של 11.5 קילומטרים - הארוכה ביותר בארץ, וכן מעל גשר שגובהו כ־100 מטרים - הגבוה בישראל.
תחנת ירושלים נבון ממוקמת כ־80 מטרים מתחת לפני הקרקע. הנוסעים עולים למפלס העליון של התחנה באמצעות מערכת דרגנועים ושלוש מעליות מהירות.
בשל מורכבות הקו - קו הרכבת החשמלי הראשון בישראל, הוגדרה תקופת הרצה שירותית־תפעולית, שבה מתבצעות הנסיעות ללא תשלום לנוסעים מתחנת ירושלים נבון. מספר הנוסעים בכל רכבת הוגבל ל־400 איש, במקום כ־1,200 שרכבת כזו מכילה בתפוסה מלאה. ברכבת ישראל מציינים שהקו המהיר לירושלים קיבל את כל האישורים הביטחוניים מכלל גופי הביטחון.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו