תם עידן: חילופי שלטון בקזחסטן

לאחר 30 שנים בשלטון אחרון המנהיגים הסוביטיים, הנשיא הקשיש נורסולטן נזרבייב העביר את התפקיד ליו"ר הסנאט

הנשיא היוצא (למעלה) והנשיא הנכנס (למטה) // צילום: איי.אף.פי // הנשיא היוצא (למעלה) והנשיא הנכנס (למטה) // צילום: איי.אף.פי ,
הנשיא היוצא (למעלה) והנשיא הנכנס (למטה) // צילום: איי.אף.פי // הנשיא היוצא (למעלה) והנשיא הנכנס (למטה) // צילום: איי.אף.פי

אחרי שלושים שנים בשלטון, אחרון המנהיגים הסובייטים מתחיל בתהליך הקשה של פינוי כס השלטון בקזחסטן.  נשיא קזחסטן, נורסולטן נזרבייב, הודיע אתמול על פרישתו מכס הנשיאות. נזרבייב הודיע כי את מקומו ימלא, עד הבחירות בשנה הבאה, נאמנו האישי ויו"ר הסנאט, קאסים ג'ומראט טוקייב, יחליף אותו כנשיא זמני.

הבוקר הודיע הנשיא הזמני כי נזרבייב יישאר בתפקיד יועץ בכיר לנשיאו יו"ר מפלגת השלטון. כמו כן חשף הנשיא הזמני כי בתו של נזרבייב תחליף אותו כיושבת ראש הסנאט במדינה. 

עוד בנושא:

האם הוויזה בין ישראל לקזחסטן תבוטל?

מה גורם לשלג שחור לרדת בקזחסטן?

קזחסטן: מטוס נוסעים התרסק

הזוכה בתחרות היופי בקזחסטן הוא דוגמן בתחפושת

נזרבייב שלט בקזחסטן ביד ברזל משנת 1991, השנה בה זכתה קזחסטן לעצמאותה מברית המועצות, אך ניהל את הנעשה במדינה עוד מהיותה רפובליקה סובייטית.

בירה גרנדיוזית בסגנון מדינות המפרץ, אסטנה בירת קזחסטן // צילום: איי.אף.פי

נזרבייב נבחר לראשונה בבחירות מפוקפות למדי בשנת 1994 כשגבר על יריבו עם 74% מקולות הבוחרים. מאז התמודד הנישא הקזחי במספר מערכות בחירות ותמיד השיג תוצאות של מעל תשעים אחוזים מקולות הבוחרים.

תחשת שלטונו של נזרבייב צמחה כלכלתה של קזחסן, מדינה בגודל מערב אירופה עםפ אוכלוסייה צנועה של 18 מיליון בני אדם, בעיקר בזכות ההכנסו תהאדירות משדות הנפט והגז הטבעי שבשטחה. נזרבייב העביר את הבירה מאלמטי לאסטנה, אותה בנה מחדש בסגנון גרנדיוזי המזכיר ערים כמו דובאי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר