העיתון הטורקי "הורייט" פרסם הבוקר (רביעי) כי ישראל, ארצות הברית ויוון שואפות לכונן ברית אנטי טורקית בים התיכון, זאת בעקבות חשיפת הצבתה של מערכת מכ"ם ישראלית באי כרתים.
על פי העיתון הטורקי, מערכת המכם תוצב באי היווני במטרה להגן על נכסי הגז טבעי במזרח אגן הים התיכון ועל העברתו ללקוחות באירופה. העיתון הטורקי הביע חשש כי המכ"ם ישמש נגד כלי טיס וספינות של חיל הים הטורקי במקרה של עימות בקפריסין או מול יוון.
בדיווחים נטען כי מערכת המכ"ם החדשה צפויה להכפיל את יכולת המעקב של ישראל אחר כלי טיס מסוגים שונים במזרח אגן הים התיכון. על פי הדיווחים, הנושא צפוי לעלות היום במהלך פגישתו של מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפיאו, בישראל.
ב"הורייט" טרחו לציין כי הטווח של מערכת המכ"ם יכול לכסות את שטחה האווירי של "מחצית טורקיה" וטענו כי המערכת מכונה "אופק ארוך". העיתון הטורקי טוען כי כוח משלוב של אמריקנים, יוונים וישראלים יפעילו את המערכת המתקדמת.
לטענת הטורקים, התוכנית להצבת מכ"ם ישראלי עלתה כבר בשנת 2015 אך נדחתה בשל השמבר הכלכלי שפקד את יוון באותה שנה. הטורקים טועני םכי התוכנית חודשה לאחר שנתגלה גז טבעי בכמויות גדולות בסמוך לחופי קפריסין וישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו