נגמר הקסם: יונייטד הפסידה לארסנל

השדים האדומים רשמו הפסד ליגה ראשון בעידן סולשיאר כשנחלו 2:0 לתותחנים משערים של צ'אקה ואובמיאנג • הזאר כבש בדקה ה-92 ומנע מבוכה של צ'לסי עם 1:1 מול וולבס • ליברפול גברה 2:4 על ברנלי

שחקני יונייטד מאוכזבים. הפסד ראשון בליגה בעידן סולשיאר // צילום: איי.פי // שחקני יונייטד מאוכזבים. הפסד ראשון בליגה בעידן סולשיאר // צילום: איי.פי

נגמר הקסם. אחרי 12 משחקים ללא הפסד במסגרת הליגה האנגלית תחת אולה גונאר סולשיאר, מנצ'סטר יונייטד רשמה הערב (א') הפסד ראשון בעידן המאמן הנורבגי, שנכנס לתפקיד לפני כשלושה חודשים, כשהפסידה 2:0 לארסנל במסגרת המחזור ה-30 של הפריימרליג. 

השדים האדומים הגיעו למשחק אחרי המהפך האדיר על פ.ס.ז' בליגת האלופות, כשהפכו לקבוצה הראשונה אי פעם במפעל החוזרת מפיגור 2:0 בביתה אך לא יכלה מול היכולת הנהדרת של הקבוצה של אונאי אמרי.

ארסנל כבשה כבר אחרי 13 דקות, כאשר לקאזט מצא את גרניט צ'אקה שבעט חזק מ-20 מטר. דויד דה חאה, שוער מנצ'סטר יונייטד כבר היה במקום אך הכדור שינה כיוון ובסופו של הלך פנימה. 

התותחנים לא הורידו את הרגל מהגז ועלו ל-0:2 בדקה ה-69 משער של אובמיאנג מהנקודה הלבנה שהצליח להכניע בקלילות את דה חאה. 

בזכות הניצחון ארסנל קיפצה לרביעייה הראשונה כשהיא מחזיקה ב-60 נקודות, נקודה פחות מטוטנהאם השניה. מנגד, יונייטד נשרה למקום החמישי עם 58 נקודות. 

סולשיאר עצבני. נגמר הקסם // צילום: רויטרס
סולשיאר עצבני. נגמר הקסם // צילום: רויטרס

ליברפול עמדה במשימה. המרסיסיידס של יורגן קלופ הצליחו היום (ראשון) לצמק לנקודה בודדת את הפער מהמובילה מנצ'סטר סיטי בעקבות 2:4 על חשבון ברנלי, במסגרת המחזור ה-30 בפרמיירליג. האדומים, שרשמו ארבע תוצאות תיקו מששת המשחקים האחרונים שלהם בליגה, הצליחו לגרד 3 נקודות חשובות, שמאפשרות להם להמשיך ולחלום על הכתר האנגלי.

אז מה היה לנו? כבר אחרי שש דקות, האוהדים באנפילד נכנסו להלם. אשלי ווסטווד הרים קרן מסובבת, אליסון לא הצליח להגיע לכדור שחלף מעליו, ולפחות ע"פ ההילוכים החוזרים, טרקובסקי ביצע עבירה ברורה על השוער הברזילאי. השופט לא הבחין בשום דבר חריג והחליט לאשר את השער של האורחים.

מאנה חוגג צמד זכות ליברפול, הערב באנפילד // צילום: אי-פי

המארחים לא חיכו הרבה והצליחו להשוות ל-1:1 אחרי 13 דקות. סלאח העביר כדור רוחב מימין, ההגנה של ברנלי התבלבלה, טרקובסקי הסיט לכיוון הלא נכון ופירמינו דחק מחצי מטר פנימה.בדקה ה-29, הושלם המהפך של המרסיסיידס – הפעם סלאח איבד כדור בתוך הרחבה, אבל הכדור הגיע למאנה שבעט משמאל לימין לרשת של היטון. האוהדים באנפילד באקסטזה.

בדקה ה-68, ליברפול כבשה את השלישי. מוחמד סלאח רץ לכיוון השער ונפל, הכדור הגיע לפירמינו, שבעט לרשת החשופה. בדקה האחרונה של תוספת הזמן, מאנה הצליח לקבור את הרביעי אחרי עוד טעות בהגנה של ברנלי. ליברפול מנצחת 2:4 את ברנלי.

ליברפול חוגגת באנפילד, הערב // צילום: אי-פי

ליברפול: אליסון; אלכסנדר-ארנולד, ג'ואל מאטיפ, וירג'יל ואן דייק, אנדי רוברטסון; ג'ורג'יניו וינאלדום, פאביניו, אדם ללאנה; מוחמד סלאח, רוברטו פירמינו, סאדיו מאנה.

ברנלי: טום היטון; פיל ברדסלי, טרקובסקי, בן מי, צ'ארלי טיילור; ג'ף הנדריק, ג'ק קורק, אשלי ווסטווד, דווייט מקניל; אשלי ברנס, כריס ווד.

הזאר ו-וויליאן חוגגים. צ'לסי נמנעה ממבוכה // צילום: Gettyimages
הזאר ו-וויליאן חוגגים. צ'לסי נמנעה ממבוכה // צילום: Gettyimages

צ'לסי כמעט מעדה מול וולבס. הבלוז לא במיטבם לאחרונה והיו קרובים להפסיד הערב (א') לראשונה מזה ארבעה משחקים, אך אדן הזאר הציל אותה עם שער בדקה ה-92. 

אחרי מחצית ראשונה נטולת שערים, וולבס היתה זו שכבשה ראשונה כאשר ראול חימנס התגבר על שחקני ההגנה של צ'לסי בדקה ה-56, בעט כדור שפגע מקפה והלך פנימה. שחקניו של סארי תקפו פעם אחר פעם את השער של רוי פטרישיו, אך השוער הפורטוגלי הצליח למנוע את שער השוויון. עד שהגיע אדן הזאר בדקה ה-92 וקבע שוויון שהותיר את צ'לסי מרחק נגיעה מהרביעייה הראשונה. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר