ממשלת וייטנאם לא תיארה לעצמה איזה כאב ראש ייגרם לה בשל אירוח הפסגה השנייה בין נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, לשליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, שצפויה להתחיל מחר ולהימשך יומיים.
רחובותיה הראשיים של האנוי קושטו באלפי דגלים של המדינה המארחת, ושל ארה"ב וצפון קוריאה, בצד שלטים המכתירים את בירת וייטנאם כ"עיר השלום". החנויות בעיר העתיקה מציעות שפע חולצות עם דיוקנאותיהם של שני המנהיגים. בכמה ברים מציעים "משקאות פסגה" מיוחדים, וספר מקומי החליט להציע תספורת בחינם לכל מי שירצו עיצוב שיער דומה לזה של קים או טראמפ. אך הפרנויה של קים והתנהלותו הבלתי צפויה של טראמפ מורטות את עצביהם של המארחים. עד כדי כך, שנשיא וייטנאם וראש מפלגת השלטון הקומוניסטית, נגויין פו טרונג, החליט יממה לפני הגעת אורחיו החשובים לצאת לביקור בלאוס ובקמבודיה השכנות. בניגוד לפסגה הקודמת בין השניים, שנערכה בסינגפור, הרשויות בהאנוי לא פרסמו מראש פרטים על בתי המלון שבהם ישהו קים וטראמפ, ורק נוכחות מוגברת של אנשי ביטחון סביב מלונות מסוימים גילתה לכלי התקשורת העולמיים היכן ילונו השניים.
הרודן הצעיר מפיונגיאנג החליט להגיע לפסגה ברכבת נשיאותית משוריינת איטית (60 קמ"ש), שנועדה להסיע אותו במשך יומיים דרך סין. מסלול נסיעתו של קים לא נחשף. ממשלת וייטנאם הטילה איסור על צוותי טלוויזיה לצלם ולשדר מאזורים הסמוכים לאתר הפסגה, לבית ההארחה הרשמי והמהודר של ממשלת וייטנאם, ולבתי המלון שבהם ישהו כנראה המנהיגים. בד בבד, החליטו הרשויות בוויטנאם לגרש כפיל אוסטרלי של הרודן הצפון־קוריאני, שהגיע להאנוי עם כפיל של טראמפ.
ציפיות בשחקים
בצל דיווחים על התקדמות שהושגה במגעים החשאיים שנערכו בין שני הצדדים כהכנה לפסגה, ביקש טראמפ להנמיך את הציפיות מהמפגש. בפגישה עם מושלים הצהיר הנשיא בוושינגטון, טרם צאתו להאנוי, כי "יש סיכוי לפירוק מוחלט מנשק גרעיני של אזור מסוכן מאוד".
"אנחנו רואים עין בעין את המצב", אמר טראמפ בהתייחסו לקים, אך הוסיף: "לא יכול לומר לכם מה יקרה. איני רוצה להאיץ באיש. אני רק לא רוצה ניסויים (בטילים ובפצצות גרעין). כל עוד אין ניסויים, אנחנו מאושרים".
בקרב בעלות בריתה של ארה"ב במזרח הרחוק - יפן ודרום קוריאה - קיים חשש שטראמפ יראה בהצהרה צפון־קוריאנית על צמצום או הקפאת פיתוח טילים בין־יבשתיים הישג שיביא אותו לבצע ויתורים, שיפגעו בביטחונן.