אפילו שבצה״ל לא אישרו דחיות שירות נוספות לתלמידים, משרד החינוך פרסם לאחרונה על הרשמה מורחבת לכיתות י"ג-י"ד, טכנאים והנדסאים, לשנת הלימודים הבאה.
על פי הפרסום, בשנת הלימודים הנוכחית לומדים בתכנית 7,642 תלמידים, בלמעלה מ-150 בתי ספר ומכללות ברחבי הארץ. היעד לשנת הלימודים הבאה עומד על 8,700 תלמידים, ובמשרד מתכננים להגיע ל-10,000 תלמידים בשנת תשפ"ב (2022-2021).
גורמים המעורים בפרטים הדגישו כי המהלך לא מתואם עם צה״ל, שלא אישר דחיות שירות נוספות כדי לאפשר את הרחבת התוכנית. עוד ציינו אותם גורמים, כי לצה״ל אין צורך בהנדסאים נוספים.
ממשרד החינוך נמסר: "משרד החינוך מחויב לתלמידים. מחויב לעתידם, ומחויב לצרכים של החברה בישראלית. תעודות הטכנאי או ההנדסאי שמעניק משרד החינוך הן דיפלומה מקצועית שמהווה מפתח לשירות משמעותי בצה"ל, לצבירת ניסיון מקצועי, להשתלבות מהירה בשוק העבודה, ולהמשך לימודים לתואר אקדמי, או לתואר בהנדסה.
"התלמידים שלומדים במסלולים אלו יוצאים עם מטען מקצועי איכותי ומשמעותי, בתקופת חיים חשובה ביותר: מיד לאחר התיכון, ולפני השירות הצבאי. הנתונים שפורסמו לוקחים בחשבון הן את הצרכים של צה"ל והן את הצרכים של התעשייה הישראלית".
גורמים העריכו כי פניה זאת של מנכ״ל משרד החינוך, נובעת כנראה מלחץ כיוון שבימים הקרובים ממשלת ישראל תאשר את הרפורמה בלימודי הנדסאים שמובלת במשרד העבודה.
במשרד החינוך חוששים שבוגרי י"ב יעדיפו את מכללות ההכשרה הטכנולוגית על פני המשך לימודי הנדסאים בתיכון שבו למדו, בדיוק כפי שבעבר תוכנית "פעמי עתידים" היוקרתית העדיפה להעתיק את לימודי הנדסאים ממשרד החינוך למכללות משרד העבודה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!