חשש להידבקות בחצבת בבית ספר יסודי בעומר

ההורים קיבלו הודעה כי ייתכן שילדיהם נדבקו בנגיף ממורה בבית הספר • משרד הבריאות שלח לבדיקות את כל המורים והילדים שבאו עימה במגע

כל הילדים והמורים בבית הספר נשלחו להתחסן ,
כל הילדים והמורים בבית הספר נשלחו להתחסן

הוריהם של תלמידים בבית ספר יסודי בעומר התבשרו היום (חמישי) כי קיים חשש שילדיהם נדבקו בחצבת, על ידי מורה שמלמדת אותם. המורה החלה לסבול מהסימפטומים של החצבת לאחרונה ועברה היום בדיקה כדי לקבוע אם אכן חלתה.

בעקבות הדיווח על המקרה, משרד הבריאות שלח לבדיקות את התלמידים וכן את צוות המורים שבאו עם המורה במגע בבית הספר, ובבדיקות התברר כי  כל הילדים שנשלחו לבדיקה כבר חוסנו נגד המחלה. כל המורים שהיו איתה במגע ונולדו לפני שנת 1978 נשלחו להתחסן, בשל העובדה שבאותן שנים לא ניתנו בארץ חיסונים מלאים למחלת החצבת.

ממנהל החינוך בעיריית באר שבע נמסר כי מדובר רק בחשש להידבקות. עוד נמסר, כי המקומות שבהם שהתה המורה, לרבות בית הספר, נבדקו על ידי גורמי המקצוע, כולל מתן חיסונים, במידת הצורך.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר