"המדיניות של השלטון הנוכחי באוקראינה הובילה לקריסת כלכלת המדינה והעמיקה את העוני וההתרוששות של אוכלוסייתה", כך אמר מנהיג אופוזיציה מתנועת "הבחירה האוקראינית – זכות העם", ויקטור מדבדצ'וק. הוא האשים גם את המנהיגים שעלו לשלטון אחרי ההפיכה ב-2014 למכירת המדינה ולהעברת ריבונותה לגורמים זרים.
מדבדצ'וק ציין שורה של דירוגים המעידים על כך ש "אוקראינה הינה בין המדינות המובילות בעולם בצניחת רמת המחייה של התושבים". על פי נתוני קרן המטבע הבינלאומית אשתקד, היא נהייתה המדינה הענייה באירופה לפי תמ"ג לנפש, ובדירוג העולמי היא נמצאת במקום ה-134, מתוך 186 מדינות, עם מדד של 2656.01$ לאדם.
ב-2013 עמד מדד זה על 4030$ לנפש. המשכורת החודשית באוקראינה נמוכה בחצי מהמשכורת הנמוכה ביותר במדינות האיחוד האירופי ועומדת על כ-148$ לחודש. אוקראינה תופסת את המקום האחרון באירופה במונחים של גודל השכר הממוצע: קצת יותר מ-320$ ב-11 החודשים של 2018. מדבדצ'וק טוען כי נתונים אלה "זועקים את זעקתם של מיליוני אוקראינים החיים מתחת לקו העוני".
הוא ציין באירוניה כי אוקראינה גם "יותר מהצליחה לעלות" בדירוג השחיתות העסקית של Ernst & Young, כאשר היא השיגה את המקום הראשון בין 41 מדינות אירופה עם תוצאה של 88%. מדבדצ'וק אמר כי "בדירוג אחר הקשור למאבק בשחיתות ובחופש כלכלי, המדינה שלנו מדורגת במקום עגום באירופה ובמקום ה-150 מתוך 186 מדינות בעולם".
בתנאים אלה, הוא משער, על המדינה חובה לחזור להגן על האינטרסים הלאומיים שלה, "על ידי יצירת תנאים כלכליים מיוחדים, ולשקם קודם כל את היחסים המסחריים עם רוסיה ושאר חברות חבר המדינות, שם נמצא הפוטנציאל העיקרי של היצוא האוקראיני". מדבדצ'וק הוסיף כי "אוקראינה חייבת להיות הגשר בין רוסיה ואירופה, מה שיישפר משמעותית את רמת החיים והרווחה של האזרחים", סיכם.
את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו