מטוסי קרב של צבאות ארה"ב וקנדה הוקפצו כדי ללוות מפציצים רוסיים שטסו סמוך לקו החוף של שתי המדינות בצפון-אמריקה.
"שני מטוסי F-22 ושני מטוסי F-18 הוקפצו ביום שישי לאחר שזוהו שני מטוסים רוסיים מסוג טופולב Tu-160 שנכנסו למרחב האווירי הקנדי", נמסר ממרכז השליטה להגנה אווירית הצפון-אמריקני. טופולב Tu-160, שמכונה בנאט"ו "בלאקג'ק", הוא מפציץ כבד על-קולי מתוצרת ברית המועצות.
המטוס נכנס לשירות מבצעי בשנת 1987 ומאז נחשב למטוס הקרב הכבד והגדול ביותר, וכן המפציץ המהיר ביותר שעדיין בשירות. בינואר אשתקד, נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הודיע על רעיונו החדש: "הפיכת ה-Tu-160 למטוס נוסעים על-קולי" שהתקבל בפקפוק על ידי מומחי התעופה.
מנגד, המטוסים שהוקפצו כדי ללוות את אלו הרוסיים הם F-22 ראפטור, מטוס חמקן שנכנס לשירות ב-2005, ואילו מטוס CF-18 בשירות הקנדי - שבארה"ב נקרא F/A-18. מדובר במטוס רב-משימתי. בארצות הברית המטוס משמש בעיקר את הצי וחיל הנחתים ובקנדה, באוסטרליה, בכווית, בשוויץ, בספרד, בפינלנד ובמלזיה - משתמשים בו חילות האוויר.
לפי שעה, לא דווח על עימות בין שש המטוסים. "עקבנו אחריהם באמצעות רדאר, לוויינים ומטוס קרב שסייר באוויר", סיפרו מרכז השליטה להגנה אווירית הצפון-אמריקני. "מטרתנו הגדולה ביותר היא להגן על המרחב האווירי של קנדה וארה"ב ויש לנו את כל היכולות הנדרשות לכך".
מטוס תדלוק חדש
בתוך כך, בסוף השבוע נחתו בבסיס חיל האוויר האמריקני מק'קונל שני מטוסי בואינג KC-46 פגסוס הראשונים - באיחור של כשלושה חודשים מהתאריך המקורי. מדובר במטוס תדלוק ותובלה שמיועד לשמש את חיל האוויר של ארה"ב, כמחליפו של בואינג KC-135 סטרטוטנקר.
הוא מבוסס על מטוס הנוסעים בואינג 767 ומתוכננת אספקה של 179 מטוסים מסוג זה לחיל האוויר האמריקני עד לשנת 2027 - בעסקה בסך 2.8 מיליארד דולר. לאחר העסקה עם חיל האוויר האמריקני - חתמה חברת בואינג על מכירת המטוס גם לחיל האוויר היפני.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו