מחיר למשתכן? מחיר למשקיע

האם צריך תוכנית ממשלתית, על חשבון הציבור, שכל מטרתה היא לממן דירות למשקיעים? • פרשנות

עלייה במחירים (אילוסטרציה). בניינים בהרצליה, צילום: עמי שומן

זה לא סוד שהזוכים וגם הרוכשים במסגרת מחיר למשתכן בערים כגון עפולה, חריש וערים בדרום הארץ, לא באמת מתכוונים לגור שם. שר האוצר השיב לא פעם לטענה הזו: "לא אכפת לי מה הזכאים יעשו בדירה. מגיעה להם גם דירה להשקעה".

אולי זה נכון שמגיעה להם דירה להשקעה, אולם השאלה היא האם צריך תוכנית ממשלתית, על חשבון הציבור, שכל מטרתה היא לממן דירות למשקיעים. אם בתחילת התוכנית זכאים מאזור המרכז שמחו לקנות דירה בצפון, או ביישוב שבו אין להם כל כוונה לגור, כיום הם לא עושים זאת.

יותר ויותר זכאים מעדיפים לוותר על דירה להשקעה במקום שבו אין להם כוונה לגור. ברור שאף אחד לא יכול לערוב להם שמדובר בהשקעה כדאית, ושבסופו של דבר הם יצטרכו לממן משכנתה וגם שכירות במקום שאליו הם קשורים באמת. לא האוצר ולא משרד השיכון יוכלו למצוא דוגמה אחת בעולם, שבה התכנון הממשלתי של מגורים הביא לפתרון סביר בתחום.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר