רשת ml בסכנת פינוי מקניוני עזריאלי

חברת האופנה, "מתאים לי" לשעבר, בפיגור בתשלומים • המנכ"ל ל"ישראל היום": "באו לקראתנו בפריסה" • קבוצת עזריאלי: "כמדיניות, לא מכחישים או מאשרים"

צילום: יהושע יוסף // "היו חודשים קשים". רשת ml

רשת אם־אל (ml), מתאים לי לשעבר, נמצאת בסכנת פינוי מקניוני עזריאלי בגלל פיגורים בתשלום השכירות. 

הרשת נמצאת היום בבעלות של חברת גלובל ריטייל הסינית, ולה 28 סניפים ברחבי הארץ. הרשת, שהוקמה על ידי אבי מלכה בשנות ה־90, הובילה את תחום המידות הגדולות בארץ. לפני כשש שנים היא נקלעה לקשיים והוגשה נגדה בקשה לפירוק בשל חובות של כ־100 מיליון שקלים. 

שאול מור, מנכ"ל אם־אל, טען בפני "ישראל היום" כי "הגענו להסדר עם עזריאלי והם באו לקראתנו באמצעות פריסת התשלומים. אנחנו משלמים את מלוא הסכום, והכל ממשיך כרגיל. היו לנו חודשים קשים, והתארגנו והסתדרנו. הרשת מתנהלת כרגיל והלקוחות יכולים להיות רגועים". 

מקבוצת עזריאלי נמסר: "כמדיניות, קבוצת עזריאלי אינה מכחישה או מאשרת ידיעות הקשורות להתנהלות הפנימית של החברה".

המשבר של חברות האופנה בישראל הולך ומעמיק. על פי נתוני חברת המידע העסקי קופאס בי.די.אי (CofaceBdi), בישראל קיימות כ־110 חברות אופנה הנמצאות בסכנת קריסה, כולל חנויות עצמאיות, חנויות מעצבים ורשתות. מדובר בחברות שנמצאות בדרגות סיכון 8־10, הגבוהות ביותר במדד הסיכון של חברת המידע העסקי, שדרגותיו נקבעו בין 1 ל־10. 

עוד עולה מנתוני מדד הסיכון של קופאס בי.די.איי כי דרגת הסיכון הממוצעת לענף עומדת כיום על 7.17, לעומת 7.02 בשנת 2017, 6.91 ב־2016, ו־6.85 ב־2015. כלומר, מדובר בהחמרה הדרגתית של הסיכון בענף, גם ביחס לכלל החברות במשק. בין חברות האופנה שקרסו בשנים האחרונות ניתן לציין את החברות הוניגמן, יפו־תל אביב, זברה ומאוזנר. 

עזריאלי תל אביב // צילום: יהושע יוסף

"תחום האופנה נמצא כבר כמה שנים במרכזה של מגמת שינויים בטעמי הרכישה של הלקוחות, שמפחיתים את רכישותיהם בסניפים בקניונים, לטובת רכישות ברשת, בעיקר מחו"ל", הסבירה תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בקופאס בי.די.אי.

 

ענף במשבר

מסקר שערכה לאחרונה חברת המידע העסקי עולה כי 60% מחברות האופנה השיבו כי מכירותיהן נפגעו בשנה החולפת כתוצאה מהגידול במסחר המקוון, "נתון המסביר ותואם במידה רבה את הקריסות האחרונות של חברות האופנה בישראל והעלייה במדד הסיכון שלהן", ציינה ינאי.

לדבריה, מלבד ההתמודדות עם המסחר המקוון, "דמי הניהול והשכירות במרכזים המסחריים ממשיכים להיות גבוהים, באופן שאיננו מאפשר לחנויות רווחיות שמצדיקה את הפעלתן. חלק מהקניונים ומרכזי המסחר במרכזי הערים מגלגלים לשוכרים שלהם את עלויות הארנונה הכבדות של העיריות, כאשר בסופו של דבר אנחנו רואים היום את התוצאות של התהליכים הללו". 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר