מחקר קובע: השכירות מזיקה לבריאות

הנה עוד סיבה לבוא בתלונה לבעל הבית: מחקר בריטי גילה כי חוסר הביטחון הדיורי של שוכרי דירות, חושף אותם יותר למחלות • כמות החלבון המעיד על מתח בדמם של נזקקי סיוע לדיור, הייתה כפולה מזו של בעלי דירות (גם כאלה עם משכנתא)

שוכרים? אתם גם פחות בריאים // צילום המחשה: אסי חיים ,
שוכרים? אתם גם פחות בריאים // צילום המחשה: אסי חיים

גרים בשכירות? ובכן, דעו שאתם בסיכון גבוה יותר למחלות מאשר אם אתם גרים בדירה משלכם.

 המסקנות האלו עולות ממחקר ארוך טווח שנערך על ידי שתי חוקרות באוניברסיטות אסקס ובריסטול על 9593 מבוגרים מעל גיל 21 בבריטניה. החוקרות עקבו אחרי הנוכחות בדם של חלבון מגיב C, הידוע גם בכינוי CRP, סמן ביולוגי שהנוכחות שלו בדם קשורה לרמות גבוהות של מתח או קיום דלקות בגוף. במחקר התברר כי 22 אחוזים מהבריטים בעלי רמה כה גבוהה של CRP עד כי הם חשופים למעשה מיידית למחלה או התקף לב.

הנבדקים גם סווגו לפי צורת הבעלות על הדיור שלהם, ועיבוד הממצאים הראה כי ככל שהמגורים של האדם פחות בטוחים  - כך רמת החלבון הלא בריא הזה גדלה אצלו בדם. 

על פי הנתונים, בריטים שידם לא הייתה משגת לדיור ולכן שוכנים בפרויקטי דיור בר השגה, שבמסגרתו הם תלויים בממשלה בסיוע לשכירות, סבלו מרמה של 1.1 מיליליטר של החלבון בדם, שוכרים עצמאיים ללא סיוע ממשלתי, סבלו מרמה של 0.8 מיליליטר ובעלי בתים, אפילו כאלה עם משכנתאות, סבלו מרמה של 0.6 מיליליטר ומטה. 

עוד התברר כי רמה גבוהה של החלבון נמצאה אצל מקבלי קצבאות מהמדינה, שהיתה בדמם כמות כפולה שלו ביחס לאנשים שאינם נזקקים לסיוע כספי מהממשלה. הדפוס הזה התקבל גם לקחו בחשבון בעיות בריאותיות כמו השמנה ומחלות אחרות. 

ד"ר איימי קלייר, מעורכות המחקר,  סיכמה כי "המציאות הזו של חוסר ביטחון בתחום הדיור, דבר שנובע מעלויות גבוהות ובאיכות נמוכה של המבנים, גורמת לחשיפה של הציבור בבריטניה לתחלואה רבה". עוד ציינו החוקרים כי "ברגע שתחושת השליטה של האדם על חייו קטנה אז רמת המתח שלו עולה ותחושת הביטחון שלו מצטמצמת והוא נפגע בריאותית". 

במסקנות המחקר שפורסם במגזין מדעי המוקדש לאפדימיולוגיה ובריאות הציבור, המליצו החוקרות לממשלת בריטניה לשקול דרכים כדי לשפר את הביטחון הדיורי של תושבי הממלכה כדי למנוע מחלות ולשפר את חיי התושבים.

לעוד חדשות מחזית המדע - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר