מפעל עתיר ידע בדרך לנתיבות: חברת וי.אר.טי פאואר תצא מרמת השרון לטובת נתיבות.
החברה, בבעלות זרה, עוסקת בפיתוח ובייצור של שנאי ענק לשוק המקומי ולחו"ל, בעיקר לארה"ב. החברה נדרשה לפנות את השטח לצורך הקמת שכונת מגורים. הנהלת החברה בחנה חלופות להקמת המפעל, בהודו או בארה"ב, והמידע הועבר למנהל רשות ההשקעות וזה פעל לשכנע את בעלי המפעל להעבירו לאזור פיתוח. החברה מעוניינת להישאר בארץ אף על פי שהיא בבעלות זרה, בגלל רמת הידע בישראל ורמת בטיחות המידע. מקורב לעניין אמר: "גם אם זה טיפה פחות משתלם מבחינה כספית, בסופו של דבר זה כדאי יותר לחברה".
עם קבלת הודעת החברה על החלטתה להמשיך להשקיע בישראל ולאחר הגשת הבקשה לקרקע, אישרה ועדת הקצאות הקרקע במינהל אזורי תעשייה במשרד הכלכלה והתעשייה את בקשת החברה להקמת מפעל בשטח כולל של כ־40 דונם באזור התעשייה נ.ע.מ, הסמוך לנתיבות.
לאור זאת, החברה הגישה בקשה לתוכנית השקעות. לחברה אושרה תוכנית בסך 127 מיליון שקלים במונחי השקעה ו־25.4 מיליון שקלים במונחי מענק. 183 עובדים יועסקו במפעל בנ.ע.מ, ותוכנית ההשקעות המאושרת תביא בשנת תפוקה מלאה להכנסות של יותר מ־200 מיליון שקלים.
החברה היא היחידה בארץ לייצור שנאי הספק למתח גבוה גדולים בממדיהם (כחדר ממוצע), למשק החשמל ולמשק לשעת חירום.
"יצירת משרות איכותיות"
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, אמר ל"ישראל היום": "הקמת מפעל וי.אר.טי בנתיבות משתלבת במדיניות שלנו להביא לפריפריה מפעלים עתירי ידע, תוך יצירת משרות איכותיות באזור. התעשייה הישראלית היא מכפיל כוח. מלבד יצירת תעסוקה והכנסה באופן ישיר, היא מייצרת מעגלי צמיחה ופעילות כלכלית הממריצה את האזור". בראש עיריית נתיבות עומד יחיאל זוהר.
ד"ר נחום איצקוביץ, מנהל הרשות להשקעות, הוסיף: "ההשקעה הייחודית חשובה למשק החשמל הלאומי ובאותה עת לאזור הנגב הצפוני, לנתיבות ולסובב אותה. יצירת מקומות תעסוקה טכנולוגיים חשובה וחיונית לקידום האזור ורמת חיי תושבי האזור".
"וי.אר.טי פאואר" נדרשה לפנות את מפעלה ברמה"ש - ובלחץ מש' הכלכלה והתעשייה בחרה בנתיבות √ זכתה בקרקע ובמענק ותעסיק 183 עובדים