בשנה האחרונה בילתה הזמרת נורית גלרון (67) על הבמות בסיבוב הופעות שהתארך מהצפוי וציין 30 שנה לאלבום "משהו בלבבה". כעת משיקה גלרון סיבוב הופעות חדש, חורפי, שאותו תפתח ב־3 בינואר בזאפה הרצליה.
בהמשך תגיע גלרון למערת צדקיהו, לחיפה, ליהוד, לתל אביב ולעוד מקומות ברחבי הארץ, ואף תארח זמרות בחלק מהופעותיה. האורחת הראשונה תהיה אסתר רדא, ואחריה יתארחו עלמה זוהר, מאיה איצקוביץ' ועוד.
"כשיצאנו עם סיבוב ההופעות שציין 30 שנה ל'משהו בלבבה', ציפינו לכמה הופעות, ופתאום היתה כזאת דרישה וזה הלך וגדל. זה מאוד שימח אותי והפתיע אותי עד כמה אנשים זוכרים כל דבר באלבום ההוא. זה חימם את הלב ונמשך יותר משנה".
ועכשיו את יוצאת לסיבוב חדש ומארחת זמרות.
"אני חושבת שקשה היום לדור הצעיר ובעיקר לנשים של הדור הזה. אני מאמינה בסטטיסטיקות, ואני קוראת עיתונים. יש נשים יוצרות מאוד מסקרנות, ומסקרן אותי לראות מה יקרה לי איתן על הבמה. כל מפגש הוא אחר, כל אמנית היא אחרת. כל מתארחת תשיר שירים שלי ואני אשיר שירים שלה".
כשאת מדברת על זה שקשה לנשים צעירות, אני מניחה שאת מתייחסת לנתוני ההשמעות שפורסמו לאחרונה ושלפיהם בעשירייה הפותחת של האמנים המושמעים בישראל יש רק אישה אחת. בתחילת הדרך שלך גם הרגשת את הקושי הזה לקבל הרבה השמעות?
"אני חושבת שפעם היה יותר קל. לא חוויתי קושי. השמיעו אותי, הייתי נוכחת. אבל אי אפשר להתעלם מהנתונים היום. זה מצריך לעצור רגע, להגיד 'מה קרה? למה זה?'".
את עדיין מרגישה שמשמיעים אותך היום?
"זה כבר להיכנס לכל מיני תיבות. אני גם כבר לא דור צעיר, גם אישה, גם עושה סוג מסוים של מוזיקה שלא כל כך פופולרית היום, אז אני לא יכולה להגיד לך מה מכל אלה משפיע, אבל אני מרגישה שאני מאוד חזקה. אנשים רוצים לבוא ולשמוע אותי, אני עדיין מושמעת ברדיו. לא הוצאתי הרבה זמן דברים חדשים אבל בהחלט נוח לי היום".
אפרופו דברים חדשים, בתקופה האחרונה את מנהלת דיאלוג מוסיקלי עם דודו טסה. מה יקרה עם זה? צפוי אלבום?
"עוד לא ברור מה יהיה. היום לעשות אלבום זה משהו שצריך לחשוב עליו. אני עובדת על שירים בודדים, ואז אראה לאן הולכים פניי. כרגע הדיאלוג שלנו בתחילתו. יש כבר שלושה שירים שדודו הלחין ושכתב אותם גלעד כהנא. יש גם שיר אחד שכתב לורקה. בגדול, החלום הוא לייצר תשעה או עשרה שירים עם אמירה מאוד מגובשת. במציאות אני לא יודעת מה יקרה, אני בודקת".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו