בשל עבירות מרמה והפרת אמונים: עונש מאסר לראש עיריית יהוד לשעבר

אושרה עסקת הטיעון בין יוסי בן דוד לפרקליטות • "קידם את ענייניו של קבלן שסייע לו כלכלית" • העונש ככל הנראה יומר בביצוע עבודות שירות • בן דוד יתפטר מהמועצה

ראש עיריית יהוד לשעבר, יוסי בן דוד // צילום: יוסי זליגר

בית משפט השלום בראשון לציון הרשיע היום (חמישי) את יוסי בן דוד, ראש עיריית יהוד-מונוסון לשעבר, בעבירת מרמה והפרת אמונים, וזאת על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון. 

על פי הסדר הטיעון, בן דוד הודה בעבירת הפרת האמונים, יתפטר מתפקידו הציבורי כחבר מועצת עיריית יהוד-מונוסון וירצה עונש מוסכם בגובה של שבעה חודשי מאסר שניתן יהיה לרצותם בעבודות שירות, בכפוף לחוות דעתו של הממונה על עבודות השירות, וכן מאסר על תנאי וקנס בגובה 50 אלף שקלים. 

לפי כתב האישום המתוקן בתיק שנוהל בידי עו"ד עדי אפלבוים-גרוזמן ועו"ד לנא עואדיה מפרקליטות מיסוי וכלכלה, ובו הודה בן דוד, במהלך השנים 2009- 2013, במסגרת תפקידו כראש עיריית יהוד וכיושב ראש הוועדה המקומית לתכנון ובנייה יהוד-מונוסון, פעל בן דוד לקדם את ענייניו של חברו אליהו עזרא, קבלן בנייה בעיר, במסגרת מיזם בניה במתחם מלון אוויה בעיר יהוד, זאת למרות החברות ששררה ביניהם וסיוע כלכלי שהעניק עזרא לבן דוד. 

כך, במסגרת פעולותיו של בן דוד בעסקת נדל"ן פרטית במרכז יהוד, הכוללת שני בתים ושתי חלקות מקרקעין המיועדות לבניה, העמיד עזרא לבקשת בן דוד ערבות בנקאית ללקיחת הלוואה בסך של כשני מיליון שקלים, שיועדה להשלמת קניית שני הבתים באותם מקרקעין לטובת בן דוד. בנוסף, חרף מגעים שונים של בן דוד עם בעלי הזכויות בקרקע לקניית שתי חלקות נוספות באותם מקרקעין המיועדות לבניה, נמכרו אותן חלקות בסופו של יום לעזרא בהתאם לתנאי המכירה שסוכמו עם בן דוד. 

בהמשך נמכרו זכויותיו של עזרא במקרקעין לקרובי משפחתו של בן דוד, בתמורה לכ-1.9 מיליון שקלים. עד מועד הפתיחה בחקירה לא הועברו כל התשלומים המוסכמים בחוזה המכירה לעזרא.

על אף ניגוד העניינים שנבע מקשריו האישיים של בן דוד עם עזרא והסיוע הכלכלי שעזרא העניק לו, פעל בן דוד במסגרת תפקידו כראש העירייה לקידום ואישור מיזם הבנייה במתחם מלון אוויה ביהוד בפני הועדות לתכנון ובנייה, מנהל מקרקעי ישראל, היועץ המשפטי לממשלה וגופים רשמיים נוספים, מבלי שדיווח על ניגוד העניינים המהותי לאף אחד מן הגורמים מולם פעל, ותוך פגיעה ממשית בטוהר המידות של עובדי הציבור, אמון הציבור בעובדי הציבור ותקינות פעולת המנהל.

בין שיקולי הפרקליטות להגיע להסדר הטיעון נלקחו בחשבון העובדה שבן דוד הודה בביצוע העבירות, לקח אחריות על מעשיו ויתפטר מתפקידו הציבורי, לצד חלוף הזמן מביצוע המעשים והחיסכון בזמן השיפוטי של ניהול הליך. החקירה בוצעה על ידי משטרת ישראל יחד עם יחידת יהלום וחקירות מע"מ ירושלים ברשות המיסים.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר