כשאולה גונאר סולשיאר יעלה הערב לאולד טראפורד, בפעם הראשונה כמנג'ר מנצ'סטר יונייטד, במשחקה מול האדרספילד, הוא יזכה לגילויי אהבה שכמותם לא חווה אפילו ב־11 שנותיו כשחקן במועדון. אוהדי הקבוצה זוכרים חסד נעורים לחלוץ הנורבגי ול־91 השערים שכבש, לאינספור הפעמים שבהן קם מהספסל והציל את הקבוצה, לגול ההוא בגמר של 1999, ולחיוך המבויש שהוליד את הכינוי הטוב בהיסטוריה: "הרוצח בעל פני התינוק".
אבל לאהבה הנוכחית שורשים אחרים. סולשיאר הוא כמובן דמות נערצת בתיאטרון החלומות בזכות הזיכרונות שהשאיר, אך החל מהשבוע שעבר הוא נערץ בגלל הזיכרונות שעליו להעלים. זה מינוי שמטרתו לשבור את הכלים, לעשות מהפך, לתת לאוהדים את כל מה שלא היה להם. במילים אחרות, סולשיאר פה כי הוא הכי לא ז'וזה מוריניו.
הפורטוגלי לא היה מרוצה משום דבר שמנצ'סטר הציעה לו, ואילו הנורבגי לא יכול להיות יותר מרוצה מזה שהוא כאן. בעוד מוריניו היה עסוק בעיקר בהאדרת שמו ומורשתו, סולשיאר מרגיש כמו מישהו שהצלחת הקבוצה נמצאת אצלו בעדיפות ראשונה. אם אצל המיוחד הכל היה מיוחד, אצל מחליפו הכל בינתיים מאוד פשוט.
"הוא ביקש שנהיה יותר התקפיים, יותר מסוכנים, ושנרוץ יותר", גילה נמניה מאטיץ' את תוכנית המשחק של הנורבגי לפני ה־1:5 על קארדיף במשחקו הראשון בתפקיד. מרקוס רשפורד חשף שסולשיאר ביקש "להיות חיוביים יותר", וג'סי לינגארד סיפר שדרש מהם "אנרגיות והתלהבות". קשה לחשוב על הוראות בסיסיות יותר מאלה, אבל זאת המטרה הראשונית של המנג'ר החדש: להחזיר לקבוצה את חדוות החיים ולדאוג שהיא תשחק לפי המסורת של המועדון הזה, התקפי ושמח. רק אחר כך, כשהקרקע תהיה מוכנה, הוא ישלוף את משנתו כמנג'ר.
ג'סי לינגארד כובש מול קארדיף. חדוות החיים חוזרת ליונייטד // צילום: GettyImages
יודע להגיד את המילה הנכונה
הבייבי פייס מסתירים את העובדה שסולשיאר כבר בן 45 ומאמן יותר מעשור. המעבר אל מחוץ לקווים התבצע מייד אחרי שפרש. "הייתי 30 שניות בלי עבודה", סיפר, ומהרגע שהתמנה למאמן קבוצת המילואים של יונייטד ב־2008 החל ללמוד ביסודיות את רזי המקצוע, משקיף ומשנן את כל מעלליו של המנטור - סר אלכס פרגוסון. "הוא הראה לי איך להתמודד עם בני אדם", סיפר סולשיאר, שלקח את כל הטיפים האנושיים והמקצועיים שקיבל מהסקוטי וקיבץ אותם במחברת אחת. אחד מהם היה לחזור לנורבגיה ב־2011, ולקחת את תפקיד מאמן מולדה.
ההתחלה היתה קשה, הניצחונות לא הגיעו, ואחרי תבוסה 0:5 מול הוגסונד, הוכיח המנג'ר הצעיר שהוא אכן למד. בשיא המשבר, בנאום פרגי טיפוסי, אמר לשחקניו כך: "את כל מה שיש עליכם עכשיו - כסף, משכנתא, ירושה - אני מוכן להמר על זה שאתם זוכים באליפות". מולדה כמובן סיימה את העונה עם התואר, וגם שמרה עליו בעונה הבאה.
מעבר ליכולת להיכנס לנפש השחקנים, לסולשיאר יש גם רעיון ברור כיצד הוא רוצה שהם ישחקו. במולדה, וכך גם בקארדיף שם הצליח פחות, סגנון המשחק של הנורבגי היה התקפי, מהיר וחסר פחד. הוא לא היסס לשלב שחקנים צעירים, ותמיד ידע איך לדבר עם שחקניו על מנת שהמסר יעבור. הרושם הוא שהנורבגי מבין את העסק. אחד המשפטים הראשונים שאמר אחרי ההצגה מול קארדיף היתה ש"כדורגל הוא קל כשיש לך שחקנים טובים".
"סר אלכס הראה לי איך להתמודד עם בני אדם" // צילום: אי.פי
היתה זאת זריקת ביטחון מתבקשת, במיוחד עבור כוכבים מתוסכלים כמו פול פוגבה. לא במקרה הקשר הצרפתי היה מעורב בשלושה מהשערים ב־1:5, תוצאה שיונייטד לא השיגה בליגה מאז משחקו האחרון של פרגוסון. אז נכון, זאת רק קארדיף ורק משחק אחד, אבל עם תחושות קשה להתווכח. סולשיאר החזיר ליונייטד את החיוך, והרבה יותר קל להצליח כשנהנים מהעבודה - ותראו איזה שינוי מקודמו: סולשיאר אשכרה שמח לעשות אותה.