חגיגת חג המולד באן.בי.אי נפתחו אתמול בערב כשמילווקי התפוצצה על ניו יורק במדיסון סקוור גארדן, ונמשכו עד שעות הבוקר עם ניצחונות של הלייקרס על גולדן סטייט, והצגה של קיירי איירווינג מול בוסטון וג'יימס הארדן מול אוקלהומה סיטי.
גולדן סטייט – ל.א לייקרס 127:101
לברון ג'יימס אמנם נפצע כשנותרו שמונה דקות לסיום הרבע השלישי, ונאלץ לנטוש את הפרקט אבל חבריו היו במצב רוח כל כך טוב גם בלעדיו שהצליחו לספק רבע רביעי מדהים של 19:36 על הווריוס, בדרך לניצחונם הגדול ביותר העונה. ב-21 הדקות שלו על הפרקט קלע קינג ג'יימס 17 נק' והוריד 13 ריב', אבל זה היה יותר מכל ניצחון קבוצתי מרשים אל הלייקרס. רונדו תרם דאבל דאבל מהספסל של 15 נק' ו-10 אסיסטים, ואיביצה זובאץ' הצטיין גם הוא עם 18 נק' ו-11 ריב'. בשורות האלופה מי שבלט היה אנדרה איגודאלה עם 23 נק' מה שמסביר עד כמה הערב הזה היה חלש מבחינתה.
בתוך כך, בארה"ב מדווחים כי פציעתו של ג'יימס היא ככל הנראה מתיחה קלה במפשעה, אך זמן ההיעדרות ייקבע רק לאחר שיעבור בדיקה מקיפה. "אני לא מודאג מפציעות", אמר ג'יימס, "הצלחתי ללכת לבד, נראה איך אני ארגיש לפני המשחק מול סקרמנטו".
ג'יימס ודוראנט. המלך נשמע רגוע // צילום: אי.פי
בוסטון – פילדלפיה 114:121 (בהארכה)
40 נקודות, כפיית הארכה, ושלשות גדולות במאני טיים. עוד יום במשרד לקיירי איירווינג שסחב על גבו את הסלטיקס לניצחון הביתי על פילי והוסיף גם 10 ריב'. ג'ייסון טייטום (23 ו-10 ריב') ומרכוס מוריס (23) הצטרפו לחגיגה של קיירי, ובחמש הדקות הנוספות של המשחק דאגו להוביל 6:13 כדי להשיג את הניצחון בהארכה. ג'ואל אמביד עם 34 ו-16 ריב' וגימי באטלר עם 24 נק' היו קרובים אבל לא מספיק.
יוסטון – אוקלהומה סיטי 109:113
ג'יימס הארדן רשם לפנות בוקר משחק שביעי ברציפות עם 30 נק' ויותר, הפעם 41 (23 מהם במחצית הראשונה). המחצית הראשונה הסתיימה ביתרון 8 לת'אנדר, אבל שתי הקבוצות נשארו צמודות זו לזו עד שהארדן סגר עניין מקו העונשין. אל האיש והזקן הצטרף קלינט קאפלה שקלע 26 נק' והוריד 23 ריב'. פול ג'ורג' עם 28 נק' וראסל ווסטברוק עם 21 בלטו אצל המפסידים.
ריברס גורם להארדן לחייך // צילום: אי.פי
ניו יורק – מילווקי 109:95
הבאקס שחווים עונה נהדרת עד כה, שהגיעו למשחק מהמקום השני במזרח אך גמגמו בפתיחה כשסיימו את הרבע הראשון בפיגור 24:22. עם זאת, שחקניו של מייק בודהולצר השתלטו במהרה על עניינים והפכו את התוצאה עד לירידה לחדרי ההלבשה כשהוליכו 46:48 בתום 24 דקות. מילווקי פתחה נהדר גם את הרבע השלישי אותו ניצחה 22:36 הרבה בזכות יאניס אנטטוקמפו שהתפוצץ עם 30 נקודות בדרך לניצחון ראשון של מילווקי בחג המולד מאז 1977.
היווני הוסיף גם 14 ריבאונדים וארבע חטיפות, כשברוק לופז מצטרף אליו עם 20 נקודות. הרוקי קווין נוקס הוליך את הניקס עם 21 נקודות שלא הספיקו לניצחון. בעקבות הניצחון מילווקי מתקבעת במקום השני במזרח משחק אחד בלבד מטורונטו הראשונה.
במשחק נוסף: יוטה - פורטלנד 96:117